2023.6.30 23:24
Olvasási idő 0:30
Maier Péter

Hivatalos: Szoboszlai az egyik legnagyobb angol klubhoz igazol

SPORT FOCI SZOBOSZLAI DOMINIK

Szoboszlai a Liverpool csapatában folytatja a pályafutását, nagyon régen láttunk már olyat, hogy egy magyar játékos ekkora csapatba szerződik, ráadásul ekkora összegért, alapembernek.

Hivatalosan meg nem erősített sajtóinformáció szerint a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az FC Liverpoolban folytatja pályafutását.


A RB Leipzig 22 éves középpályásnak klubváltásról Fabrizio Romano, olasz újságíró, szakíró számolt be elsőként. Azt írta péntek kora este, hogy a felek mindenben megegyeztek, és Szoboszlaiért 70 millió eurót (26 milliárd forint) fizet a Liverpool.

Szoboszlai Dominik a Német kupa fináléján 2023. június 3-án Forrás Sebastian Widmann/Getty Images


Szoboszlait eredetileg 2026-ig köti szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről lehetett olvasni, végül a játékos aláírásáért az utóbbi napokban mindent megtevő Liverpool lehet a befutó a médiainformáció alapján.

A középpályás kivásárlási ára a 70 millió euró, Szoboszlai ezzel minden idők legdrágább magyar futballistája lehet.
A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak - amely a következő idényben az Európa-ligában szerepelhet majd - az argentinokkal világbajnok Alexis Mac Allister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye lehet.