2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Szécsi Krisztián
2022.11.25 15:11
Olvasási idő  1:13

YE24: Kanye West elindul az amerikai elnökválasztáson

A zenész Twitter-fiókján egyre inkább erre utaló jelek kezdtek megjelenni.

Szécsi Krisztián
2022.11.25 15:11 Olvasási idő  1:13
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Egyszerűen nem telik el úgy nap, hogy az amerikai rapper, Kanye West, a milliárdos, Elon Musk vagy a bukott elnök, Donald Trump ne kerülne a világsajtó címlapjaira exuberáns közléskényszerük miatt.

 

Kettejük sorsa ezúttal ott találkozik, hogy az egykori Kanye West, most már csak Ye, majd egy hónap rádiócsend után, Elon Musknak köszönhetően újra aktiválhatta Twitter-fiókját. Ahogy arról mi is írtunk, az amerikai zenész olyan rendesen megcsinálta a maga szerencséjét, hogy számos cég, többek között az Adidas, szerződést bontott vele, mely anyagi károsodásnak köszönhetően Kanye West többé már nem számít dollármilliárdosnak, ezenfelül antiszemita kinyilatkoztatásai miatt a Twitterről is repülnie kellett egy időre.

 

Pár napja mégis visszatért az októberi történések fényében egy kellően ízléstelen „Shalom : )“ (héberül: Jó napot!) kíséretében és kvázi bejelentette a 2024-es amerikai elnökválasztásokon való indulását. Ez akármennyire is komolytalan próbálkozásnak tűnt még a hét elején, mindenki meglepetésére ma mégis hivatalos videók kezdtek megjelenni a zenész Twitter-fiókján.

 

 

 

Viszont ha már annyira emlegettük Donald Trumpot, aki egyébként szintén fekete listás volt Twitteren, miután republikánus híveit az amerikai törvénykezés központja, a Capitolium elleni ostromra buzdította, fontos változásnak számít a kék madaras app mindennapjaiban, hogy a volt elnök szintén visszatérhetett az applikációra.

 

Kanye West Donald Trumppal, az Egyesült Államok 45. elnökével találkozik a Fehér Ház híres Ovális Irodájában. Forrás: Fotó: Getty Images

 

Ye már régebben is többször hangot adott annak, hogy mennyire egyetért a Donald Trump által képviselt politikai stílussal és értékekkel, nem is meglepő, hogy felkérte az egykori országvezetőt, legyen az alelnöke.

Bár ez mindenképpen nagyon hízelgő ajánlat, a republikánus politikusnak nem nyerte el tetszését, sőt, ahogy a rapper idézi, Donald kiabálni kezdett vele, meg azt kérdezte, hogy minek akar egyáltalán indulni, hiszen úgyis veszíteni fog.

 

 

Meglátjuk, hova eszkalálódnak az események. Kampányvezetőnek állítólag Milo Yiannopoulos-t, a hírhedt republikánust kérte fel, aki 2017-ben azzal keltette fel a sajtó figyelmét, hogy számára elnézhető dolog a pedofília. Legutóbb Marjorie Taylor Greene kongresszusi képviselőnő gyakornokaként dolgozott, akit egyébként szintén házon kívül helyezett a Twitter álhírterjesztés miatt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Fotó: Pool / Pool
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra