2023.10.3 18:03
Olvasási idő 3:14
Masszi-Rigó Csilla

Mit érdemes darálni októberben? – 11 film és sorozat a Netflixről és az HBO Maxról, amiben nem fogsz csalódni

FILMEK + SOROZATOK FILMAJÁNLÓ HBO NETFLIX STREAMING

Nem maradunk izgalmas filmek és sorozatok nélkül októberre, nézzük is meg, mi fog minket a kanapéhoz szegezni a következő egy hónapban.

Október igencsak mozgalmas hónapnak ígérkezik mindkét nagy streamingszolgáltatón: csak a Netflix 88 darab filmet vagy sorozatot fog eltávolítani a platformról a következő egy hónapban, cserébe viszont rengeteg újdonság is érkezik, amiért érdemes lesz leülni a tévé elé a komor, szürke vasárnapokon.

Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes (HBO Max)

Kezdjük is a hónapot egy igazi különlegességgel: október 1-től lesz elérhető az HBO Maxon a világ legidősebb élő olimpikonjáról, a 10 olimpiai éremmel büszkélkedhető Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm. A filmet rendező Oláh Kata a tornasport csillagának egy teljes évét követte végig éppen a századik születésnapjától kezdve.

Megjelenés: október 1. 

Beckham (Netflix) 

A szerény kezdetektől a világhírnévig – október 4-én debütál a David Beckhamről szóló dokumentumfilm-sorozat, mely a sztárfocista teljes életét igyekszik bemutatni eddig sehol sem látott felvételekkel. Ahogy korábban írtuk, a Beckham című sorozat négy 60 perces epizódból áll, amelyek október 4-én egyszerre kerülnek fel a Netflixre.

Megjelenés: október 4. 

Lupin 3. évad (Netflix) 

A Lupin harmadik évadában a bujkáló Assane-nak meg kell tanulnia távol lennie a feleségétől és a fiától. Assane azonban nem bírja elviselni a gondolatot, hogy a szerettei miatta szenvednek, ezért úgy dönt, visszatér Párizsba, és őrült javaslatot tesz nekik: hagyják el Franciaországot, és kezdjenek új életet máshol. De a múlt szellemei sosincsenek messze, és egy váratlan visszatérés fenekestül felforgatja a terveit.

Megjelenés: október 5. 

Hidegvér (Netflix) 

Az Oscar-díjas Benicio Del Toro, Justin Timberlake és Alicia Silverstone egy fortyogó bűnügyi thrillerben, amelyben egy harcedzett nyomozó csalások bonyolult hálójára bukkan, miközben az igazság után kutat egy fiatal ingatlanügynök brutális meggyilkolásának ügyében. A film eredetileg október 6-án debütált volna a Netflixen, de a premier időpontját előbbre hozták, így már múlt péntek óta elérhető a platformon.

Megjelenés: szeptember 29. 

A tél királya (HBO Max) 

A történet az Artúr-legendát meséli el újra: Artúr hadvezért száműzték, Merlin eltűnt, a szászok betörnek, és egy gyermekkirály ül védtelenül a trónon. Találkozunk a hiú és népszerűtlen Lancelottal; a nagyravágyó és cselszövő Guinevere-rel, illetve Merlinnel, aki inkább druida, mintsem misztikus mágus, és Mordreddel is, aki Uther unokája és törvényes trónörököse. A történetet az idős, szász származású szerzetes, Derfel Cadarn meséli el Igraine, a fiatal királynő számára, jóval Artúr halála után. 

Megjelenés: október 6. 

Az Usher-ház bukása (Netflix) 

Mike Flanagan (A Hill-ház szelleme) kísérteties sorozatában – amely Edgar Allan Poe alkotásán alapszik – a kegyetlen testvérek, Roderick és Madeline Usher jövedelmező és befolyásos birodalommá építették fel Fortunato Pharmaceuticals nevű vállalatukat. Ám napvilágra kerülnek a múlt titkai, amikor egy titokzatos nő elkezdi megtizedelni az Usher-dinasztia örököseit.

Megjelenés: október 12.

Mindent szabad (Netflix) 

Házi nyúlra nem lövünk, és munkahelyen sem létesítünk romantikus kapcsolatot senkivel, mert annak nagy kellemetlenség lehet a vége... Nos, ha eddig csak súlytalan megjegyzéseknek gondoltad az előbbi állításokat, érdemes lesz megnézned a Mindent szabad című filmet, a Netflix újdonsága ugyanis igazi elrettentő példát mutat be arról, miért lehet bajos, ha a munkahelyeden találod meg a szerelmet. 

Megjelenés: október 13.

Rick és Morty 7. évad (HBO Max) 

Ez már nem egy hologram, a Rick és Morty októberben végre visszatér, igaz, azoknak, akik az eredeti nyelven szeretik követni a páros kalandjait, hozzá kell majd szokniuk az új hangokhoz.

Megjelenés: október 16. 

Az ördög a vádlottak padján (Netflix) 

Az ördög a vádlottak padján Forrás Netflix

Nem maradunk rejtélyes és ijesztő doksi nélkül sem októberben, ez a sötét dokumentumfilm dramatizált jeleneteken és amatőr videófelvételeken keresztül vizsgálódik egy gonosz által megszállt kisfiú és egy későbbi brutális gyilkosság ügyében.

Megjelenés: október 17. 

A fájdalom ügynökei (Netflix) 

Egy lányát egyedül nevelő nő belekeveredik egy veszélyes panamázásba, amikor munkába áll egy hanyatló gyógyszerészeti cégnél. Emily Blunt, Chris Evans és Catherine O'Hara hármasa egy igazán izgalmas és mozgalmas drámát hoz a streamingre, legalábbis a trailer mindenképpen erről árulkodik. 

Megjelenés: október 27. 

Az aranykor – 2. évad (HBO Max) 

A hónap végén visszatér a Downton Abbey és a Bridgerton amerikai változata, amit nagy eséllyel a Pletykafészek rajongói is bírni fognak: kezdetét veszi az Aranykor második évada. Az aranykor a hatalmas gazdasági változások, a hatalmas és olykor elvesztett vagyonok, valamint a régi és az újgazdagok közötti ádáz rivalizálás időszaka volt. Ez a rivalizálás sehol sem nyilvánul meg jobban, mint az East 61 Streeten, ahol Marian Brook és pénzes nagynénjei, Agnes van Rhijn és Ada Brook a döbbenetesen gazdag George és Bertha Russellel szemben élnek. Russellék mindketten vadul ambiciózusak, a fiú anyagilag, a lány társadalmilag, és elszántan törnek New York legmagasabb szintjére. Eközben Brooklynban Marian barátnője és bizalmasa, Peggy Scott saját útját járja a fekete elit világában. Ebben a modern kor küszöbén álló csillogó világban vajon érvényesülnek a társadalom bevett szabályai, vagy teljesen megváltozik a játék?

Megjelenés: október 30. 

Ez csak néhány érdekes film és sorozat az HBO Max és a Netflix kínálatából, a két szolgáltató szinte minden napra tartogat valamilyen izgalmas néznivalót klasszikus filmektől kezdve a dokumentumfilmeken keresztül egészen a filmsorozatokig. További információkat a friss megjelenésekről a streaming-szolgáltatók hivatalos oldalain találsz.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!