2023.9.26 14:15
Olvasási idő 1:14
Szécsi Krisztián

Herkules vs. feminin pasik: a 90-es évek ismert színésze szerint Timothée Chalamet nem igazi férfi

FILMEK + SOROZATOK FILMEK HOLLYWOOD HOMOFÓBIA TIMOTHÉE CHALAMET TOXIKUS MASZKULINITÁS VALLÁS

Kevin Sorbo kiakadt, hogy a férfiak túlságosan elnőiesedtek, majd ugyanazzal a lendülettel belerúgott a feministákba is.

Az egykori Herkules című sorozat főszereplője, Kevin Sorbo ismét nagyot ment a médiában. Augusztusban még attól volt hangos a hollywoodi sajtó, hogy a színész azt állítja, „társadalmilag provokatív“ nézetei miatt mellőzik filmes projektekből, most a Fox Newsnak adott interjújában ezt továbbfűzve teljesen beleállt a wokeizmusba. Szerinte teljesen félreértelmezi a filmipar a maszkulinitást, és ezt nem állott példákkal alátámasztani.

Kevin Sorbo, az egykori Herkules. Forrás Paul Archuleta/Getty Images

A 65 éves színész többek között manapság olyan A listás színészeket helyezett pellengérre, mint Kylie Jenner szerelme, Timothée Chalamet, vagy A póz sorozatból is ismert Billy Porter. Mint mondotta, ő maga „egy félistent alakítva“ vált híressé, míg ezek a sztárok csupán a divatban magának utat törő androgünséget erősítik, ami „a férfiasság válsága“.

Androgünnek az olyan személyeket hívjuk, akik külsejükben, megjelenésükben egyaránt kombinálják a nőies és férfias vonásokat, vagy összemossák azokat. 

Nem igazán számít, hogy a férfiassági spektrum melyik végén is állsz; ha a saját alantas vágyaid áldozatává válsz, a feminista kultúra győzött. Pontosan olyan nyámnyila férfi vagy, amilyennek ők szeretnének látni (...). A mai társadalom komolyan félreérti a férfiasságot. Egyrészt szeretjük normalizálni az androgün, Billy Porter-típusú férfiakat, akik szoknyákat és bugyborékoló ruhákat hordanak. Másrészt, bármerre nézünk, a bátor, magabiztos, magabiztos nők háttérbe szorítják a passzív férfiakat, akik csendesen meg is húzódnak ott (...). Különösen az apák váltak minden éber hollywoodi poén céltáblájává, a kétbalkezes, haszontalan idióták, akik semmit sem tesznek hozzá a családjukhoz vagy a közösségükhöz, de feláldozzák magukat, hogy nevetség tárgyaivá váljanak

– nyilatkozta Sorbo a Fox Newsnak.

Kevin Sorbo ismerettségét a 90-es években futó Herkules (Hercules: The Legendary Journeys) című sorozatnak köszönheti, melyben a legtöbbször hiányos öltözetben játszhatta újra a görög félisten különböző kalandjait. Ezenfelül főszereplője volt a Star Trek alkotójának egy másik science-fiction sorozatának, az Andromédának is, de még feltűnt egy-egy epizód erejéig egy másik ízig-vérig CGI-alkotásban, a Xena: A harcos hercegnőben is. Az utóbbi években leginkább a médiában tett kinyilatkoztatásai révén maradt a köztudatban: lelkesen hirdeti a keresztény hitet és a konzervatív nézeteket.