2023.9.25 13:52
Olvasási idő 1:25
Szöllősi Anna

Sisi-koncert és improvizációs színház: a Budapest Parkban tartották az ősz legnagyobb tinibuliját

KULTÚRA BUDAPEST PARK BULI KONCERT

A Budapest Park szeptemberben rendezte meg a "JusTeenTime" névre hallgató eseményét, aminek középpontjában a 12-15 éves korosztály állt, és ahol a cél az volt, hogy közösségi programok segítségével kimozdítsák kicsit ezt a generációt a digitális világból.

A Budapest Park szerint az országban alig akad olyan interaktív program, ami kifejezetten a tinédzser korosztályt szólítja meg, holott lenne rá igény: egyre többen járnak a Parkba is a gyermekükkel koncertre, sőt, a kiskamaszok egyre tudatosabban fogyasztják a zenei és nemzenei tartalmakat.


„A koncertek mellett évek óta megrendezzük a Pöttömkertet, ami kifejezetten a kisgyermekes családoknak szól. Észleltük – illetve saját bőrünkön is tapasztaljuk –, hogy közülük az évek során sokan a kiskamasz korba értek, és ennek az izgalmas életkori szakasznak is megvannak a maga sajátosságai és igényei. Ezt tartottuk szem előtt a JusTeenTime megálmodásakor, illetve a környezetünkben lévő kiskamaszok körében is sokat kérdezősködtünk arról, milyen programoknak örülnének“ – mondta el Mayer Diána, a Park projektmenedzsere és a JusTeenTime ötletgazdája.

Forrás Nagy Márton


Így alakult ki a széles spektrumon mozgó, szeptember 17-én megrendezett esemény, ahol a tinik akár zenészként, táncosként, sportolóként, youtuberként és tiktokkerként is kipróbálhatták magukat – vagyis a szervezők nem zárkóztak el teljesen a digitális tértől, inkább egy új, közösségi oldalát mutatták meg.

Kiemelt tartalom
„Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God „Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God 2024.7.4 12:58

A Park teljes területén találkozhattak programokkal a látogatók, és a nagyszínpad sem maradt üresen: warm up koncerttel nyitott a Street Sixteen, aminek tagjai maguk is kiskamaszok; improvizációs helyzetgyakorlatokkal érkeztek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színész növendékei; a Mary PopKids, a Margaret Island és számtalan másik formációból is ismert Sárkány Bercivel dobolhattuk körbe az egész Parkot, és a generáció legmenőbb hangjai, azaz Marsalkó Dávid (Halott Pénz), Beton.Hofi, Sisi, Dezsényi Eszter és ZsDav beszélgettek Lil Frakk vezényletével arról, hogy hogyan érdemes megtalálni az online-offline világ egyensúlyát.

A napot pedig napjaink egyik legsikeresebb hazai női rappere, a féktelen energiájú Sisi koronázta meg, akinek koncertjére annyira megőrültek a fiatalok, hogy csak úgy záporoztak a színpadra a telefonok, cipők és pulóverek, sőt, a tervezetthez képest 20 perccel később zárt a Park, hogy mindenkinek jusson Sisi-aláírás a cipőjére.
Forrás Nagy Márton

Mindeközben a Dzsungel helyszínen kifejezetten a szülőknek szóló programok váltották egymást: szakemberek segítségével beszélgetéseket és előadásokat követhettünk nyomon olyan fontos témákban, mint a testtudat, a szexualitás, a biztonságos kibertér vagy a kamaszkori érzelmi hullámvasút.

A JusTeentime eseményén tehát a tinik és a szülők együtt és külön is kikapcsolódhatnak, miközben érdekes, de ismeretterjesztő és inspiráló közösségi programokon vehetnek részt, amit a Budapest Park a tervek szerint mostantól minden évben megrendez.