2023.9.15 12:57
Olvasási idő 0:38
Krajnyák Petra

Benedict Cumberbatch babakék öltönyben fosztja ki a kaszinókat – megérkezett Wes Anderson legújabb filmjének előzetese

FILMEK + SOROZATOK CANNES-I FILMFESZTIVÁL FILMAJÁNLÓ FILMEK FILMFESZTIVÁL RÖVIDFILM WES ANDERSON

Wes Anderson "The Wonderful Story of Henry Sugar" című rövidfilmje szeptember 20-án kerül a mozikba, majd szeptember 27-től a Netflixen is elérhető lesz.

Megjelent az első előzetes a Netflix saját gyártású Wes Anderson-filmjéhez. A The Wonderful Story of Henry Sugar című kisfilm Roald Dahl 1977-es, címadó mesegyűjteményén alapul, amelyből Anderson már korábban is adaptált filmeket.

A 40 perc körüli rövidfilmben Benedict Cumberbatch alakítja a címszereplő Henry Sugart, a gazdag szerencsejátékost. Az Anderson által írt, rendezett, és producerelt alkotásban Sugar életét egy mindent látó gururól szóló könyv változtatja meg. A történet olyannyira rabul ejti, hogy annak hatására intenzív meditációval különleges képességet fejleszt magának. Szándékai azonban nem tiszták: tudását gyorsan a maga javára kamatoztatja, és kaszinókat fosztogat. A könnyen jött vagyon azonban láthatóan hamar értékét veszti, hiszen Sugar hamarosan az erkélyről ereszti szó szerint szélnek a pénzkötegeket.

 

Cumberbatch mellett az Anderson-filmek visszatérő színésze, Ralph Fiennes is szerepet kapott, Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend és Richard Ayoade mellett. A hónap elején a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon már bemutatták a filmet, majd szeptember 20-tól néhány helyen moziba kerül, szeptember 27-től viszont a Netflixen is elérhető lesz.