2023.8.30 14:02
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Szélhámos a Burger King, állítják az éhesen maradt vásárlók

GASZTRO BÍRÓSÁGI ÜGY GASZTRO HAMBURGER

Van amikor a méret a lényeg.

Egy amerikai bíró helyt adott egy keresetnek, mely szerint a Burger King félrevezeti az éhes vásárlókat a Whopper reklámokban, a valóságban ugyanis sokkal kisebbek a szendvicsek. A gyorsétteremlánc sikertelenül támadta meg a pert.

Roy Altman amerikai körzeti bíró azt mondta, a Burger Kingnek rá kell cáfolnia arra, hogy a Whopperek ábrázolásával a menükön félrevezeti a vásárlókat, ami egyenlő a szerződésszegéssel. Vásárlók egy csoportja lépett fel az illúzió keltő hamburgerek ellen, melyekben az összetevők "lefolynak a zsemlén", azt a látszatot keltve, hogy a hamburgerek 35%-kal nagyobbak és több mint kétszer annyi húst tartalmaznak, mint amennyit a valóságban felszolgálnak.

Vásárlók a Burger Kingben. Forrás Barry Iverson/Getty Images

A Burger King azzal védekezett, hogy nem köteles olyan hamburgereket árusítani, amelyek "pontosan úgy néznek ki, mint a képen", de a bíró azt mondta, az esküdtek feladata lesz megmondani, hogyan gondolnak az átlagemberek. 

Kiemelt tartalom
Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája 2024.4.16 18:02

A McDonald's és a Wendy's is hasonló perrel néz szembe a brooklyni szövetségi bíróságon. A Taco Bellt szintén beperelték, mert a vád szerint olyan Crunchwrapst és mexikói pizzákat árusítottak, melyek állítólag csak feleannyi tölteléket tartalmaznak, mint amennyit hirdettek.