2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Gasztro
Maier Péter
2022.11.23 15:57
Olvasási idő  2:47

Haló vagy nem haló? - Stadionkaják borzolják a kedélyeket az interneten

Ezekben az időkben nincs is jobb kikapcsolódás, mint ronda, furcsa vagy izgalmas kajákat nézegetni. A Footy Scran Twitter-oldal ebben nyújt segítséget, különböző stadionok menüivel.

Maier Péter
2022.11.23 15:57 Olvasási idő  2:47
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Haló vagy nem haló? - Stadionkaják borzolják a kedélyeket az interneten
Forrás: Getty Images;

A scran angol szó kissé maníros slang-kifejezés a kajára, illetve kifejezetten a szemét kajákra. De szokták alkalmazni negatív jelentéstartalom nélkül is, tehát hogy „let's get some scran man“, avagy – szabadságot engedve a fordítói kreativitiásnak – „halózzunk már valamit, tesó“. Napjainkban, a focimeccsek rettenetes jegyárai mellett, csak a nagyon kiváltságosok tapasztalhatják meg a stadionok scran-lehetőségeit, de szerencsére minden idők egyik leghasznosabb Twitter-oldala a segítségünkre siet, és megmutatja, miket ehetnek azok, akik ellátogatnak a különböző sportstadionokba, a világ bármely táján, Katartól Miamiig.

 

 

Először is a legaktuálisabb kérdés: mit esznek Katarban?

Az a legjobb a Footy Scranben, hogy már annyira népszerű (közel 500 ezer követőnél jár), hogy folyamatosan küldik be nekik mindenhonnan a képeket arról, hogy mit esznek az emberek a stadionokban vagy azok környékén. Így tehát, akik éppen Katarban szurkolnak valamelyik válogatottnak, be tudnak számolni, hogy a brutális árak mellett mit is lehet fogyasztani, a képek magukért beszélnek.

 

Ez a marhaburger a Szenegál–Hollandia meccsen 8 fontba, azaz kb. 3700 forintba került:

 

 

 

A shawarma amúgy nagyon jó cucc, de lehet, nem pont így képzelné el az ember 3000 magyar forintért, plusz a rémálmokért cserébe, amelyekben ez a valami úgy szól hozzád, mint egy rivalló a Harry Potterből. Szívesen:

 

 

 

Az egyik szurkolói faluban, ahol 200 font (94 000 forint) egy éjszaka, reggelire egy ilyen boxot kapnak az ott lakók. Erről egyébként megoszlanak a vélemények a Twitteren, hogy jó-e vagy sem:

 

 

Végezetül ez a görög saláta többet mond minden szónál, 9 font, azaz kb. 4 200 forint az ára:

 

 

 

 

Mi ez, ha nem food styling?

Talán vagyunk még, akik emlékezünk a Portsmouth FC-re, ők most az angol harmadosztályban vitézkednek. Ki érti ezt, elvégre a sajtburgerük alapján bőven a Premier League-ben lenne a helyük:

 

 

A német negyedosztályban tudnak élni:

 

 

 

„Azta, ma pizza lesz a menzán!“ A pizza menzán:

 

 

 

 

Az unironikusan és meglepően jól kinéző kaják

A Tottenhamnél kicsit komolyan veszik a fánkkészítést. 1400 forint körül hülyének is megéri egy Kinder buenós: 

 

 

 

A városi rivális szurkolói sem panaszkodhatnak, az Arsnenalnál árult szendvicsmenü eléggé rendben van, mondjuk magyar fejjel húzósnak hangzik ez a 11 000 forint, amennyibe (üdítővel) kerül:

 

 

Válogatott húsok nagyon vékony sült krumplival, a brazil EC Bahia klubcsapatnál. A kaja, a vibe, és a 3 fontos ár is egészen ideálisnak néz ki:

 

 

 

A magyar vonatkozás

A jó hír, hogy kis hazánk is felkerült az érdekes stadionkaják térképére, méghozzá egy jó hagymás zsíroskenyérrel, amit helytelenül csak onion breadnek fordítottak az oldal kezelői, pedig jól tudjuk, hogy ez sokkal több annál. Ráadásul sörrel együtt 1000 forintért még ahhoz is meghozza a kedved, hogy végig nézz egy Újpest meccset.

 

 

Attól is le voltak nyűgözve a Footy Scran készítői, hogy Szegeden egy ilyen perec csak 560 forintba kerül, ráadásul sörrel is mindössze egy ezres. Igaz, egy magyar másodosztálybeli meccsre kell elmenni, hogy kipróbáld. 

 

 

 

A legendássá váló Footy Scran egyébként nem csak Twitteren, de TikTokon és Instagramon is jelen van, úgyhogy – ha bárkinek hasonló szórakozási szokásai vannak, mint nekünk – nyugodtan szemlézgesse tovább ezeket. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Footy Scran Twitter
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában gasztro
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra