2022.11.23 11:24
Olvasási idő 0:58
Kaposi Máté

Perek sora várhat a FIFA-ra a botrányos vébé miatt

SPORT FOCI FOCIVÉBÉ

Német sajtóértesülések szerint a torna kiemelt szponzora után az egyik legbefolyásosabb szövetség is bepereli a katari vébét szervező FIFA-t.

Bár a 2022-es futball-világbajnokságon még csak a negyedik játéknap kezdődik, az egy hónapos torna talán már most több botrányt szolgáltatott, mint az eddigi vébék összesen. Azt már mi is megírtuk, hogy az utolsó pillanatban tiltották be az alkoholforgalmazást a világbajnokság helyszínein, ahogy azt is, hogy a FIFA szankciókat vezetett be a OneLove karszalag viselése miatt is. 

Az érintettek nem hagyták annyiban a történteket. Német sajtóértesülések szerint az ország futballszövetsége azt fontolgatja, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróságon tisztázná, jogszerűnek számít-e, hogy a FIFA sárga lappal büntetné a OneLove karszalagot viselő csapatkapitányokat. 

A Sportdöntőbíróság (CAS) világbajnokság alatt üzemelő ad hoc bizottsága akár 48 óra alatt is döntést hozhat, így nem kizárt, hogy a vasárnapi, Spanyolország elleni mérkőzésen már szankciók nélkül viselheti a karszalagot Manuel Neuer, a német válogatott és a Bayern München veterán kapusa.

A torna kiemelt szponzora is perre mehet 

A FIFA-nak nagy szüksége lesz tapasztalt ügyvédjeire a közeljövőben, hiszen pert fontolgat az utolsó pillanatos sörtilalom miatt a Budweiser is.

A Budweiser korsóiba nem kerülhet alkoholos ital a vébén Forrás Getty Images / Alex Grimm

A döntés miatt a torna főszponzorán elképesztő mennyiségben maradt értékesíthetetlen sör, a cég döntése szerint a megmaradt készletet annak az országnak adják, amelyik végül megnyeri a világbajnokságot.

Ha a játéknapok eredményei érdekelnek, olvasd el napi összefoglalóinkat, a keddi mérkőzésekről például itt írtunk.