2022.11.18 13:23
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Mégis kitiltják a sört a katari világbajnokságról

SPORT FOCI FOCIVÉBÉ KATAR 2022

Az utolsó pillanatban meggondolták magukat a katariak, nem lesz alkohol a focivébén.

Az utolsó pillanatban tiltották meg a katari hatóságok az alkohol forgalmazását a napokon belül kezdődő focivébén – ez derül ki a New York Times híréből, mely szerint sem a stadionokban, sem pedig a közelükben nem lehet majd alkoholt árulni. A cikk szerint ugyan a vébészervezők még várnak a katari hatóság hivatalos közleményével, a hivatalos döntés péntek délután kerülhet napvilágra. 

Olyan jelenetek biztos nem lesznek Katarban, mint az FC Bayern München és a Borussia Dortmund egykori meccsén. Forrás Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images

Az erősen konzervatív muszlim országban bár nincsen betiltva az alkohol forgalmazása, nagyon szigorúan viszonyulnak a szeszesitalok létjogosultságához. A szervezők bár négy pohárban limitálták a maximum megvásárolható sörök számát, a mostani értesülések szerint hiába támogatja az amerikai Budweiser 75 millió dollárral az eseményt, alkohol vásárlására csak a VIP részlegen, illetve a szintén kiemelt vendégeknek fenntartott skyboxokban lesz lehetőség.

Kiemelt tartalom
Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság tegnap 11:35 -kor

A világbajnokságot szervező ország két nappal az első (Katar-Equador) meccs előtt hátrált ki az alkoholkérdésből, nem ez azonban az esemény körüli legnagyobb botrány, a katari vébéről itt és itt írtunk korábban. 

(via 444.hu