2023.8.21 10:16
Olvasási idő 1:36
Krajnyák Petra

Másodfokú egyenletek helyett összeesküvés elméletek: Kiskorú vezetőt avatott a QAnon

TÁRSADALOM INTERNET QANON SZEKTA

A szekta meggyőződése szerint John F. Kennedy és fia JFK Jr. valójában életben vannak.

A 13 éves "Tiny Teflon" lépett az egykori QAnon alcsoport szektavezér, Micheal Protzman nyomdokaiba. A vezér halála után nem oszlott fel a hírhedt amerikai közösség, ahogy azt a tagok hozzátartozói remélték. Ehelyett egy Telegramon csupán Tiny Teflon néven ismert 13 éves kislányt avattak új vezetőként. 

John Kennedy Jr. az American Ballet Theatre tavaszi gáláján, amelyet a néhai Jackie Onassis tiszteletére rendeztek az American Ballet Theatre-ben. Forrás Tom Wargacki/WireImage/Getty Images

Több élő közvetítés utal arra, hogy még júniusban bekövetkezett halála előtt Protzman pártfogoltjaként nevelte a a lányt, többször vendégként is szerepelt a férfi több, mint tízezer fős nézőközönsége előtt. Tiny Teflon saját csatornát hozott létre, számos élő közvetítéseket tartott jövőbeni terveiről. Bejelentette, még több gyereket szeretne meginvitálni a szektába, megtanítva őket arra, hogyan dekódolják a különböző nagy eseményeket a gematria, a zsidó számmisztika általuk módosított verziójával.

"Határozottan úgy gondolom, hogy még több gyereket fogok bevonni. Talán több kódot oszthatnának meg, mert nem akarok végig beszélni, amikor a jövőben ezt a műsort csinálom. Szóval mindenképp elgondolkodom azon, hogy a gyerekek is terjesszék a kódrendszert, és terjesszék tudásukat." - mondta Tiny a csatornáján augusztus 6-án egy élő chat során.

Kanye West Donald Trumppal, az Egyesült Államok 45. elnökével találkozik a Fehér Ház híres Ovális Irodájában. Forrás Fotó: Getty Images

A kislány többek között a szekta sajátos módszereivel bizonygatta egy gyermekkereskedő banda tömeges kivégzésének eljövetelét, a 2011-es Hupikék Törpikék és Trump Reszkessetek Betörők cameójának párhuzamba állításával. Már féléve volt Protzman Telegram csatornájának adminisztrátora, mikor a vezető halálakor láthatóan átvette staféta botot a platform felett.

Azt hiszem, még túl korai lenne megmondani, hogy jelenleg hova fog illeszkedni a csoport dinamikájába, de ezt mindenképpen nagy figyelemmel fogom követni. Egy csoport, mely állítja a gyerekek megmentése a cél, és egy gyermeket használ arra, hogy a saját meggyőződésükkel másokat manipuláljanak, undorító és felkavaró. - mondta egy Karma álnévvel nyilatkozó kutató.


Protzman követői közül sokan végleg megszakították kapcsolatukat családtagjaikkal, kiürítették bankszámláikat a vezér javára, és felesküdtek a vad összeesküvés-elméletei mellett. Erős a gyanú, hogy készek ugyanezt megtenni egy gyermekért, akinek valódi személyazonossága nem ismert. A  szekta meggyőződése szerint John F. Kennedy és fia JFK Jr. valójában életben vannak. Az egykori elnök 1963 november 22-én lett merénylet áldozata, fia ifjabb JFK pedig 1999 július 16-án hunyt el repülőgép balesetben. 

John F. Kennedy egy autó tetején ül feleségével, Jacqueline Kennedyvel, és integetnek a Broadwayn végigvonuló felvonuláson. Forrás John F. Burns/New York Times Co./Getty Images

Protzman aktív évei során a módosított gemátriával, győzte meg követőit arról, hogy képes a jövőbe látni, és bárkivel kommunikálni, Donald Trump volt elnöktől kezdve ifjabb JFK-ig. Mielőtt szektavezetővé vált, Protzman épületbontási szakértő volt Washington államban. Először 2021 novemberében hívta fel magára a figyelmet, amikor meggyőzte követőit arról, hogy JFK és ifjabb JFK újra fel fog bukkanni a Dallas belvárosában lévő Dealey Plazán. Mintegy ezer ember utazott az ország minden részéből Dallasba, csakhogy csalódniuk kellett, mert Kennedyék nem jelentek meg.