2023.8.17 15:58
Olvasási idő 1:12

Még nincs vége a Barbie-nyárnak: befutott Charli XCX enyhén pink klipje is Sam Smith cameojával

ZENE BARBIE BARBIE FILM BARBIE-CORE CHARLI XCX SAM SMITH

Charli XCX Speed Drive című száma is a kasszasiker Barbie-film harmadik betétdalaként jelent meg Robyn 2008-as, Cobrastyle című dalának alapjait használva, a most droppolt videóban pedig (a szintén Barbie-filmzenés) brit popsztár, Sam Smith is feltűnik.

Charli XCX Barbie-számának videójához egy viszonylag minimalista, de a Barbie-core stílusjegyeit magán viselő vizualitást álmodtak meg, amiben az angol popsztár a fashionista közösségi média személyiség, Devon Lee Carlson mellett jelenik meg egy rózsaszín kabrióban. Charli egy fehér pulóverben, rózsaszín tollboában és napszemüvegben ül az anyósülésen, míg Carlson egy elhagyatott parkolóban fánkozni indítja a pink verdát. Pillanatokkal azután, hogy kiszállt a kocsiból, hogy a számra táncoljon, Charli telefonja megcsörren - a 2016-os Vroom Vroom című számának csengőhangjára -, majd fogadja barátja hívását, aki szintén szerepel a Barbie: The Album című filmzenei válogatáslemezen.


"Volt lehetőséged meghallgatni az új mixet, bébi? Mit gondolsz?" kérdezi Sam Smith egy öltözőből, szaténrózsaszín köntösben. "Igazából épp egy klip forgatásán vagyok" - mondja Charli a Man I Am című Barbie-dalt feléneklő popsztárnak. "Ó, oké, bocsi, csak le kell adnunk, hogy ki tudjuk adni" - teszi hozzá, mire Charli azt javasolja: "Talán visszahívhatlak rögtön utána, és beszélhetünk, jó lesz?". "Imádom" - válaszolja Smith.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Azahriah, Vampire Weekend és Charli XCX a hét megjelenései között Playback Péntek: Azahriah, Vampire Weekend és Charli XCX a hét megjelenései között 2024.4.5 18:57

A szám ezután újra felcsendül, és - egy smink, haj- és ruhatári igazítás után - Charli fekete felöltőben és rózsaszín baseball sapkában vadul táncol a dalra, miközben Carlson tovább ostorozza verdájukat a parkolóban. Charli később újra csatlakozik hozzá egy kocsikázásra, de összeütköznek - valószínűleg a popsztár 2022-es, Crash című albumára utalva.

A Speed Drive zenei alapja egyébként a svéd énekesnő, Robyn 2008-ban megjelent Cobrastyle című számának dallamát kapta meg, megjelenését követően pedig azonnal felkerült a Billboard Hot 100-as listájára, és a 73. helyen végzett az összes műfajt felölelő listán.

A Lady Birdöt és a Kisasszonyokat jegyző Greta Gerwig Barbie-című rendezésének zenei anyaga a hét Grammy-díjas Mark Ronson keze alatt állt össze, a 17 számos anyagon pedig olyan előadókat hallhatunk, mint Lizzo, Sam Smith, Billie Eilish, Nicki Minaj, Dominic Fike, Ava Max, Charli XCX, a Haim vagy a Tame Impala, a film szereplői közül pedig Dua Lipa és Ryan Gosling képviselteti magát egy-egy számmal a soundtracken.