2023.8.16 14:40
Olvasási idő 1:00
Masszi-Rigó Csilla

Földönkívülinek tűnő lény sétált fényes nappal New York utcáin

FILMEK + SOROZATOK FILMEK FÖLDÖNKÍVÜLI UFO

Az UFO-nak tűnő lény megállt, nézelődött, kisebb káoszt okozott, de nem szólt egy szót sem, aztán kiderült: okkal tették őt ki New York utcáira.

Alig egy nap alatt vált virálissá az a videó, amelyen egy alacsony, szürkéskék lény sétál végig New York több pontján egy Földet ábrázoló pólóban. Az elmúlt években a földönkívüliek létezéséről szóló hírek sűrűbbek, mint valaha, a Pentagontól kezdve a Nasa-n át rengeteg egykori dolgozó és informátor beszélt már nyíltan arról, hogy az idegenek próbálnak kapcsolatot létesíteni civilizációnkkal.

A New York-i földönkívüliről készült felvételek többeket is megtévesztettek mondván, a fül  nélküli, kistermetű lény csak kézjelekkel kommunikál, volt, aki azt állította, hogy az idegen lény felbukkanása szándékos volt, ezzel felkészítve a társadalmat az eljövendőre. Ahogy az hamar kiderült, jelenléte nem véletlen, nem a Marsról, de még csak nem is egy másik naprendszerből érkezett hozzánk a Földre, viszont könnyen lehet, hogy ez lesz az év második legjobb marketingfogása a Barbie-Oppenheimer után. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? ma 09:29 -kor

A tényleges magyarázat sokkal egyszerűbb, a New Yorkban bolyongó idegen ugyanis az augusztus 11-én bemutatásra kerülő új film, a Jules promóciójának része volt.

A sci-fi vígjáték a 79 éves Milton Robinson (Ben Kingsley) kalandját követi nyomon, és azt, hogyan változik meg az élete, amikor egy UFO lezuhan a kertjében Pennsylvania egyik vidéki részén. Bár a filmet készítő csapat hivatalosan nem erősítette meg, hogy ez egy, a filmet népszerűsítő promóció volt, az alak a címszereplő Jules-hoz hasonlít teljes egészében, ráadásul több fotós is körbevette a kis idegent – ez azonban nem minden videón látszott ahhoz, hogy ne terjesszen némi rémhíreket.