2023.8.11 16:15
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

"Budapest a kapcsolódásról szól" – üzeni a 150 éves főváros installációja a Szigeten bulizó magyaroknak és külföldieknek

KULTÚRA BUDAPEST FESZTIVÁL SZIGET

A Sziget fesztiválon látható először, de a későbbiekben más forgalmas helyszíneken is felbukkan Boldizsár Tamás és a New Edge "Budapest 150" című alkotása.

„Budapest a kapcsolódásról szól“ – hirdeti a felirat angol és magyar nyelven a Budapest 150 emlékév alkalmából készített művészeti alkotáson, amely a csütörtök óta zajló Sziget fesztiválon mutatkozik be először a közönség előtt.

A Lánchíd fontosságára és a főváros sokszínűségére reflektáló installáció a Sziget fesztiválon látható elsőként. Forrás Budapest Brand nZrt.

A Lánchíd fontosságára és a főváros sokszínűségére reflektáló installáció a fesztivál teljes ideje alatt látogatható lesz, később pedig más, hasonlóan forgalmas helyszínekre telepítik – derül ki a Budapest Brand, azaz a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezetének Refresher Magyarország részére elküldött közleményéből.

A nyertes installáción Karácsony Gergely főpolgármester üzenete is olvasható. A szöveg köszönti a fővárosba látogató turistákat, de a budapestiek számára is fontos sorokat tartalmaz: összefoglalja a főváros 150 éves történetét, illetve ebben a nemrég felújított és átadott Lánchíd meghatározó szerepét.

És ez az egész a Lánchíddal kezdődött! Ez a különleges találkozópont azért készült, hogy megmutassa nekünk a kapcsolatok fontosságát

– írja a főpolgármester.

A Budapest Brand meghívásos pályázat keretein belül választotta ki Boldizsár Tamás és a New Edge művét. A pályázóknak olyan installációt kellett tervezniük, amely reagál Budapest 150. születésnapjára, a főváros történetére, illetve nemcsak esztétikai értéket hordoz, hanem használati funkcióval is rendelkezik.

Kiemelt tartalom
A REFRESHER is ott lesz a Szigeten: magyar frontemberekkel és külföldi előadókkal hangolódhatsz a fesztivál legnagyobb bulijaira A REFRESHER is ott lesz a Szigeten: magyar frontemberekkel és külföldi előadókkal hangolódhatsz a fesztivál legnagyobb bulijaira 2023.8.10 10:56

A pályázaton összesen négy tervező vett részt.