2023.8.11 12:00
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Egy újabb legenda másával bővült a budapesti Madame Tussauds, de csak néhány hétig marad a városban

KULTÚRA BUDAPEST KIÁLLÍTÁS MADAME TUSSAUDS BUDAPEST USAIN BOLT

Usain Bolt viaszfigurájával bővült a Madame Tussauds Budapest, azonban a sztársportoló mása csak korlátozott ideig lesz látható.

A jamaicai Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok atléta, illetve rövidtávfutó viaszfigurájával bővült a Madame Tussauds Budapest, ahol az ősz közepéig vendégeskedik a szobor.

A jamaicai Usain Bolt viaszfigurája a Madame Tussauds Budapestben. Forrás Szigetváry Zsolt / MTI

A világ leggyorsabb emberének mása Törökországból érkezik hozzánk, méghozzá az atlétikai világbajnokság apropójából, és várhatóan október végéig marad – közölte a Refresher Magyarország szerkesztőségével a budapesti panoptikum.

Természetesen a híres villám pózban örökítette meg Boltot a figura, amit Barack Obamától a magyar olimpiai bajnok korcsolyásokig oly sokan utánoztak már

– írja a Madame Tussauds Budapest.

Usain Bolt viaszmását csütörtökön leplezték le a budapesti Madame Tussauds-ban, és bár az augusztus 19-én kezdődő atlétikai világbajnokság miatt utaztatták hozzánk, még néhány héttel a záróünnepség után is látható lesz, mielőtt újra visszaszállítanák Isztambulba.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk augusztusban? – 7 kiállítás, hogy a nyár utolsó heteiben se szomjazd a kultúrát Hová menjünk, miket nézzünk augusztusban? – 7 kiállítás, hogy a nyár utolsó heteiben se szomjazd a kultúrát 2023.7.29 9:16

Ahogy korábban írtuk, a világ huszonnegyedik Madame Tussauds múzeumát májusban nyitották meg a budapesti Palazzo Dorottyában. A puccos eseményen a Refresher is részt vett, sőt, verssel állítottuk fel a szőrt Zámbó Krisztián karján, ez erről szóló cikkünket itt találod:

Kiemelt tartalom
Lehullott a lepel, Zámbó Jimmy-emlékhelynek és interaktív szelfiparadicsomnak sem utolsó a budapesti Madame Tussauds Lehullott a lepel, Zámbó Jimmy-emlékhelynek és interaktív szelfiparadicsomnak sem utolsó a budapesti Madame Tussauds 2023.5.23 21:20