2023.8.7 13:55
Olvasási idő 1:28
Maier Péter

Pókemberré akart változni, megcsípette magát egy fekete özveggyel a 8 éves fiú – fél óra múlva már bánta

ÉLETMÓD MARVEL

Rosszul volt utána, az anyja kórházba vitte, ahol ellenmérget kapott. FIGYELEM: a cikk képet tartalmaz a fekete özvegy nevű pókról, arachnofóbiásoknak nem ajánljuk.

Bolívia Vichuloma nevű városában történt az incidens, amelynek főszereplője egy 8 éves fiú és egy fekete özvegy, az a pók, amely az alfa-latrotoxin nevű idegméreggel rendelkezik. Ez olyan tüneteket képes okozni, mint fájdalom, bőrpír és duzzanat a csípés helye körül, illetve hasi görcsök, hányinger és hányás, remegés és izzadás. Félelmetes hírnevük ellenére azonban ezek a pókok általában csak önvédelemből vagy vélt fenyegetés hatására harapnak. Az özvegypók által megmart emberek gyakran nem szenvednek súlyos szövődményektől, bár különböző mértékű kellemetlenségeket tapasztalhatnak, és súlyosabb esetekben orvosi kezelésre lehet szükségük.

Ritkább esetben azonban halálhoz is vezethet az özvegypókok harapása, leginkább idősekre, krónikus betegekre, illetve gyermekekre nézve veszélyes. Ez utóbbi csoportba tartozik értelemszerűen a 8 éves bolíviai fiú, aki egy kő alatt talált egy fekete özvegyet. Miután meglátta a pók jellegzetes piros jeleit (a fekete özvegyekre jellemző egy hason található, homokóra alakú vörös minta), hagyta magát megcsípni, ugyanis abban bízott, hogy attól Pókemberré változik majd – számolt be róla Ernesto Vásquez, az oruroi megyei egészségügyi szolgálat zoonózisos betegségek programjának vezetője.

Fekete özvegy Forrás Michael Stewart/WireImage

„A gyermek, anélkül, hogy figyelembe vette volna a kockázatokat, felvette, és a tenyerére helyezte a pókot, ahol az állat megharapta“ - mondta Vásquez az EFE-nek.

Kiemelt tartalom
Imádják a rajongók a Deadpool & Rozsomák trailereit, de hogy lehet a káromkodó szuperhős a megoldás a Marvel összes problémájára? Imádják a rajongók a Deadpool & Rozsomák trailereit, de hogy lehet a káromkodó szuperhős a megoldás a Marvel összes problémájára? 2024.4.23 19:20

Miután megcsípte a pók, a fiú egy üvegbe rakta, és hazament. Körülbelül három órával később elkezdett berosszulni, fájdalmakat és erős izomösszehúzódásokat tapasztalt.

Amikor az édesanyja kérdőre vonta, a fiú elmondta neki, hogy egy színes pók harapta meg. Az anya ezután elvitte a gyermeket a szomszédos város egészségügyi központjába. Ezt követően Oruro városában a San Juan de Dios Általános Kórházba utalták be sürgősségi ellátásként.

A kórház gyermekorvosai felvették a kapcsolatot Vásquezzel, hogy a kiskorút ki tudják vizsgálni, és végül kiderült, hogy a fiút fekete özvegy csípte meg. Az orvosok ezután ellenméreggel kezelték a fiút, és az állapota körülbelül fél órán belül stabilizálódott.

„Rendkívül nyugtalanító az eset, mert a vizsgálatok és a gyermeknek feltett kérdések során kiderült, hogy egyszerű céllal vette magához a pókot: Pókemberré akart válni“ - mondta Vásquez.

Az egészségügyi szakértő hozzátette, a szülőknek fel kell világosítaniuk a gyermekeket, különösen a 11 év alattiakat, hogy milyen kockázatot jelent, ha ilyen pókok csípik meg őket. Ha nem kezelik őket azonnal, a következmények tragikusak is lehetnek.

Ezek a vörös hátú fekete pókok a fekete özvegyek. Senkiből nem csinálnak Pókembert, cserébe veszélybe sodorják az életüket