2023.8.7 11:53
Olvasási idő 0:34
Maier Péter

Eltávolították J.K. Rowlingot a popkultúra múzeumából – túl hangosan gyűlölködött szerintük

KULTÚRA HARRY POTTER J.K. ROWLING LMBTQ

„Ez a bizonyos személy egy kicsit túl hangosan terjeszti a szuper gyűlölködő és megosztó nézeteit ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk.“

Újabb helyről tűnik el J.K. Rowling neve transzfóbnak tulajdonított nézetei miatt: a seattle-i Museum of Pop Culture-ben (ahogy még ismerik: MoPOP) úgy döntöttek, hogy a Harry Potter-témájú kiállításukban nem szerepeltetik a franchise megalkotóját.

A múzeum transznemű projektmenedzsere, Chris Moore egy blogbejegyzésben számolt be a döntésről, és kifejezte, mennyire problémásnak érzi, hogy rengeteg ember elfordul a sorozattól az alkotó nyilvánosságbéli megjegyzései miatt.

Van egy bizonyos hideg, szívtelen, örömszívó lény a Harry Potter világában, és ezúttal valójában nem egy dementor. Szívesen csatlakoznánk az internetes elmélethez, miszerint ezek a könyvek valójában szerző nélkül íródtak, de ez a bizonyos személy egy kicsit túl hangosan terjeszti a szuper gyűlölködő és megosztó nézeteit ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk. A kurátorok egyelőre úgy döntöttek, hogy a hatásának csökkentése érdekében eltávolítják a műtárgyait ebből a galériából. Ez nem tökéletes megoldás, de rövid távon ezt tudtuk tenni, miközben a hosszú távú gyakorlatot is meghatározzuk.

J.K. Rowling 2018-ban Forrás Marc Piasecki/GC Images