2023.8.2 16:15
Olvasási idő 2:48
Masszi-Rigó Csilla

„Minden szobát megtöltöttél a nevetéseddel” – Angus Cloud, az Eufória Fezje, aki kis idő alatt is nagy nyomot hagyott maga után

ARCOK ANGUS CLOUD EUPHORIA HALÁL

Azt hitte, viccelnek vele, amikor egy manhattani ügynök felkereste egy szerep miatt, Angus Cloud azonban az évtized legmeghatározóbb coming of age sorozatának arca lett az Eufória Fezjeként. Halála egész Hollywoodot megrázta, pedig voltak árulkodó jelek.

Ahogy arról korábban írtunk, 25 évesen elhunyt az Eufória című sorozat sztárja, a Fezt alakító Angus Cloud. Halálának okáról bár még nem érkezett hivatalos jelentés, több informátor szerint túladagolás végzett vele mindössze pár héttel azután, hogy elveszítette édesapját. Angus Cloud rövid, gyorsan felívelő karrierje ellenére is rengeteg emberben hagyott nyomot, miközben ő maga sosem vágyott igazán hírnévre, és életéről sem osztott meg túl sok részletet. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Angus Cloud (@anguscloud) által megosztott bejegyzés

Azt hitte, átverik 

Angus, bár ír felmenőkkel rendelkezett, a kaliforniai Oaklandben élt és tanult ugyanabban az iskolában, ahová az Eufória sztárja, Zendaya is járt. Bár sok közös barátjuk volt, mégsem nagyon ismerték egymást, művészeti iskola ellenére pedig Cloudot nem a színészet érdekelte, és később is produkciós területeken dolgozott. Az áttörést végül egy váratlan esemény törte meg, egy manhattani ügynök szólította meg őt Brooklynban, hogy küldjön magáról próbafelvételt egy sorozathoz: 

Összezavarodtam, nem akartam neki megadni a telefonszámomat... Azt hittem, csak egy átverés. 

...És igen, ez volt a felkeresés Fezco, az Eufória balhés, de lojális és aranyszívű dílerének szerepére, akivel bár eredetileg csak egy évadra terveztek, a nem várt népszerűségnek köszönhetően kulcsfigura maradt a második évadban is.

Angus Cloud az Eufória című sorozatban. Forrás HBO Max/ Imdb

Cloud a korábbi interjúk alapján sokáig nem értette, hogyan kaphatta meg ezt a szerepet, miért nem kértek fel helyette egy "rendes" színészt, végül azonban a pilotforgatás és az első epizódok felvétele után kezdett otthonosan mozogni a díszletekben, a stáb visszajelzései pedig egyre erősítették benne a hitet, hogy helye van az Eufóriában. 

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

A hirtelen jött hírnévre azonban nem volt felkészülve. Ahogy azt egy korábbi interjúban nyilatkozta, szívesebben marad a háttérben, és bár nem zavarja, ha észreveszik, vagy megszólítják az utcán, de nem akar különleges bánásmódban részesülni. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Angus Cloud (@anguscloud) által megosztott bejegyzés

„A különbség köztem és mindenki más között, aki híres, az, hogy ők többnyire megpróbáltak híresek lenni” – mesélte korábban az iD magazinnak. „Keményen dolgoztak, fel akartak jutni a csúcsra. Számomra ez egy túl jó lehetőség volt ahhoz, hogy nemet mondjak. Fogalmam sem volt róla, hogy ilyen messzire jutok.”

A sorozatban Fez arcán lévő sebhely valójában nem smink része volt, Angus néhány évvel ezelőtt igen súlyos balesetet szenvedett, miután egy este egyedül, a sötétben sétálva beleesett egy építkezés mellett lévő gödörbe. 12 órát feküdt a veremben, mígnem sikerült onnan kimásznia, hazatérte után pedig bár nem akart orvoshoz menni, miután véreset hányt, édesanyja kórházba vitte őt. Koponyája betört, a vér pedig – mivel nem szakadt fel a bőre – az agyát nyomta. Végül megműtötték, Cloud pedig minimális agykárosodással, de megúszta a balesetet. 

Mi történhetett? 

Rövid ideig tartó betegséget követően Angus tavasszal veszítette el édesapját, akivel nagyon szoros volt kapcsolata. A fiú azóta depresszióval küzdött, egykori menedzsere pedig arról számolt be, hogy bár Cloud már egyszer megjárta az elvonót, az utóbbi időben visszaesett. A mostani hírek szerint a fiúra édesanyja talált rá otthon, túladagolás jeleit észlelve pedig azonnal hívta a mentőket, Angust azonban nem sikerült újjáéleszteni. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Angus Cloud (@anguscloud) által megosztott bejegyzés

Exmenedzsere, Diomy Cordero szerint 2021-ben esett vissza, azóta pedig olyan eset is történt, amikor a férfit azzal hívta fel Cloud szobatársa egy házibuliról, hogy nem kap rendesen levegőt. Cordero a helyszínre érkezve fentanyl-túladagolás elleni Narcant adott a fiúnak, kapcsolatuk azonban pont az eset után romlott meg. Hogy pontosan mi történt, és mi zajlott le a 25 éves színészben, azt csak kevesen tudhatják, mindenesetre megnyilvánulásai alapján több terve is volt: 

Kiemelt tartalom
Dylan Redwine: a 13 éves fiú, akit az apja szexuális devianciáját igazoló titkos fotók miatt ölt meg Dylan Redwine: a 13 éves fiú, akit az apja szexuális devianciáját igazoló titkos fotók miatt ölt meg 2024.1.20 9:44

„A minap fejeztem be egy filmet, és most Oklahoma Citybe megyek, hogy egy másik filmen dolgozzak. Szóval próbáljuk a labdát mozgásban tartani. Imádom ezt a munkát,  csak az az egy szívás, hogy mindig új munkát kell szerezned, amikor egynek vége. A színészet... abban mindig jól érzem magam. Szóval továbbra is szeretnék király projekteket csinálni, és továbbra is részese akarok lenni ennek a művészetnek.” 

Angus Cloudot nemcsak családja, de rengeteg színész, munkatárs is búcsúztatja, Zendaya és Sidney Sweeney egyaránt arról írtak, hogy barátjuk képes volt nevetéssel és fénnyel megtölteni minden teret. Családja azt írta, bíznak benne, hogy a fiú sokak számára emlékeztető lesz arról, hogy a belső harcokat senkinek sem kell, és nem is szabad egyedül megvívnia. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!