2023.8.1 15:33
Olvasási idő 0:37
Szöllősi Anna

Dutyiba mehet a Tottenham Hotspur FC tulajdonosa, Jay-Z pedig lecsaphat a klubra

SPORT FOCI JAY-Z

A klub tulajdonosa, Joe Lewis brit milliárdos ellen vádat emeltek többrendbeli bennfentes kereskedelem feltételezett elkövetése miatt Amerikában, ha pedig bűnösnek találják, búcsút mondhat a Tottenham Hotspur FC-nek, aminek az új tulajdonosa Jay-Z lehet.

A Tottenham Hotspur FC 86 éves tulajdonosa ellen 16 vádpontban emeltek vádat, többek között értékpapírcsalás, valamint értékpapírcsalásra és hamis tanúskodás megtételére irányuló összeesküvés miatt. Azzal vádolják, hogy alkalmazottaknak, munkatársaknak, barátoknak és szeretőinek szivárogtatott nem publikus infókat vállalatokról, amikbe befektetett, akik ezzel a tudással dollármilliókat kerestek jogtalanul a tőzsdén és különféle befektetési alapokban.

Ha bármelyik vádpontban bűnösnek találják, Lewis börtönbüntetést és súlyos pénzbírságot kaphat, ami azt jelentené, hogy fel kell adnia az észak-londoni klub tulajdonjogát. Jay-Z egyik munkatársa azt nyilatkozta a Daily Expressnek, hogyha ez bekövetkezik, a rapper fontolgatja, hogy felvásárolja a klubot. A Tottenham Hotspur FC becsült piaci értéke idén 2,8 milliárd dollárra emelkedett, a forrás szerint pedig Jay-Z úgy gondolja, hogy ez egy megfizethető összeg számára, különösen befektetők támogatásával. 

A rapper már korábban is gondolkodott hasonló bizniszben: 2010-ben megpróbált beszállni az Arsenalba, ez azonban akkor kudarcba fulladt. 

Nem sokat tudok a foci világáról, de ha a jövőben olyan lehetőség jön szembe, ki tudja?

– mondta el akkor