2023.7.31 13:26
Olvasási idő 0:45
Maier Péter

Közös turnéra indul az Elefánt és a Platon Karataev

ZENE MAGYAR ZENE

Bár elsőre talán furcsa párosításnak tűnhet, sokkal több bennük a közös, mint ahogy azt gondolnánk.

 Közös koncertekre készül orzságszerte az Elefánt zenekar és a Platon Karataev. A turné első felében négy vidéki nagyvárost vesznek be: szeptember 8-án Kecskeméten, szeptember 9-én Győrben, szeptember 16-án Csongrádon és szeptember 23-án Debrecenben koncerteznek együtt. A közös miniturné aztán majd novemberben és decemberben is folytatódik. Mindeközben szeptember 30-án az Elefántok egy “kis kitérőt” is tesznek, ők zárják ugyanis a Budapest Park tizenkettedik szezonját.

Volt már korábban is közös koncertünk, és remekül működött a kémia. Nagyra tartjuk a munkásságukat, a Platon Karataev igazi kincs a hazai könnyűzenében, és szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának. Reméljük, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzá tudunk járulni. Arról nem is beszélve, hogy mind nagyon jó arcok, meg persze mi is azok vagyunk, így rossz nem sülhet ki a dologból.

– fogalmaznak Elefánték. 

Platon Karataev Forrás Platon Karataev

Habár két különböző hangzású zenekarról beszélünk, annyira nem meglepő, hogy működik köztük a kémia. Mindketten teremtettek egy sajátos, karakter és melankolikus zenei világot, amelyekben prioritást élvez a dalszövegek mélysége (és magassága). 

Az NKA Hangfoglaló program támogatásával megvalósuló turné első négy állomása az alábbiak:

  • Szept. 08. Kecskemét, Ápoló Open Air
  • Szept. 09. Győr, Bridge Garden
  • Szept. 16. Tisza Presszó, Csongrád
  • Szept. 23. Debrecen Víztoronykert
Elefánt zenekar Forrás Sinco