2023.7.21 11:48
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Jöhet egy sneaker az Apple-től? – Most tiéd lehet a limitált szériás surranó, ha „icipicit“ a zsebedbe nyúlsz

DIVAT APPLE DIVAT SNEAKER STEVE JOBS

A cikk végén azért összegeztük, hogy tornacipő árából mit is tudnál venni.

Felejtsd el Steve Jobs kopott Birkenstock papucsát, hiszen most egy igazán dizájnos sneaker is a tiéd lehet, melyet az Apple anno még az Omega Sports-cal kollaborációban álmodta meg dolgozóinak. Egyetlen apró kis bökkenő van: az ára.

A amerikai-brit Sotheby's aukciósház nemrég vett nyilvántartásba egy pár Apple márkájú tornacipőt, melyet az informatikai cég kizárólag az alkalmazottai számára tervezett különleges ajándékként egy 90-es évek közepén tartott országos értékesítési konferenciára, és azelőtt soha nem kerültek a nagyközönség elé. A 44-es surranó igazi retró hangulatot hozza el viselőjének: fehér külsőborítás, légrugós talp, s az Apple régi, még a rainbow washing előtti (amikor különböző vállalatok a Pride hónap alkalmával szeretnék szivárványos cuccaikat eladni) szivárványos logója. 

appleapple
Galéria megtekintése
(2)

Az Apple egyébként régebben próbálkozott sajátmárkás ruhakollekcióval, de amint azt végül a történelem is bebizonyította az almás brand inkább megmaradt az informatikai készülékeknél, mintsem a bakancsoknál vagy egyedi tote bageknél. Mindenesetre vitathatatlan, hogy tényleg elég funky a csuka, csakúgy, mint az az 50 ezer dolláros (17 millió HUF) árcédula, melyért most bárki licitálhat rá. 

Ebből az árból akár vehetünk:

  • 28 500 darab BKK vonaljegyet,
  • 15 267 darab Alpro mandulaitalt,
  • 22 800 darab McDonald's-os sajtburgert,
  • vagy 1200 forintos átlagáron 14 250 darab kisfröccsöt bármelyik magyar fesztiválon (repohár nélkül).