2023.7.21 9:37
Olvasási idő 0:41
Szécsi Krisztián

Van egy rossz hírünk: megint szívnak az e-cigisek – Közönségkedvenc termék került tiltólistára

ÉLETMÓD DOHÁNYZÁS EGÉSZSÉG ELF BAR IQOS
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Pedig nemrég még mindenki sorban állt az új készülékekért, hogy majd azzal élvezzék ki a dohányzás örömét.

A július 6-án Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet értelmében 2023. október 23-ától Magyarországon is alkalmazni kell az Európai Bizottság által már tavaly elfogadott irányelvet, amelynek értelmében tilos lesz olyan hevítéses dohánytermékeket forgalmazni, melynek ízesítése elveszi a dohány ízét, írja a Magyar Közlöny.

Igazából ez nem volt túl meglepő lépés. Amikor Magyarországon is kialakításra került a trafikrendszer, a mentolos cigaretták bevonásával sejthető volt, hogy az ízesített dohánytermékeket előbb-utóbb végleg kivonják a forgalomból. S miután az e-cigaretták gyakorlatilag már toptermékeknek számítanak, lépni kellett a töltelékanyagok terén. Egyébként a jogszabály kihirdetéséhez definiálni kellett, hogy mi is pontosan az a hevített dohánytermék, ami eddig csak új dohánytermékként volt számontartva:

az új dohánytermék-kategóriába tartozó termék, amelyet nikotin és más vegyi anyagok kibocsátása céljával hevítenek, amely kibocsátást a felhasználó belélegzi.

Forrás The Washington Post / Contributor

Mindenesetre semmi vész, hiszen aki inkább az ízesített termékeket kedveli, még van ideje kiélvezni a gyümölcsös ízeket. Miután visszahívni nem lehet a termékeket, de 2023. október 23-ától alkalmazni kell ezt a jogszabályt, a készleterejéig futhatnak az ízesített hevített dohánytermékek. Számítások alapján 2024 őszére tűnhetnek el végleg a polcokról.

Kiemelt tartalom
Itthon illegális, mégis mindenhol ott van – Elmondjuk, miért veszélyes az Elf Bar Itthon illegális, mégis mindenhol ott van – Elmondjuk, miért veszélyes az Elf Bar 2023.6.12 16:50