2023.7.4 15:44
Olvasási idő 2:12
Kovács M. Dávid

Daniel Radcliffe és Steve Buscemi a vadnyugat után a Mad Max világába csöppen – ezek lesznek az HBO Max júliusi újdonságai

Daniel Radcliffe és Steve Buscemi a vadnyugat után a Mad Max világába csöppen – ezek lesznek az HBO Max júliusi újdonságai
Forrás HBO Sajtószoba
FILMEK + SOROZATOK FILMEK HBO SOROZATOK STREAMING

Remek magyar filmekkel, A hobbit-trilógiával, a Csodatévők posztapokaliptikus negyedik évadával és Helena Bonham Carter sorozatos visszatérésével bővül júliusban az HBO Max júliusi kínálata.

A hobbit-trilógia

Bár A hobbit-filmsorozatot eredetileg kétrészesnek tervezték, Peter Jackson menet közben bejelentette, hogy a duológiát inkább trilógiává kívánja bővíteni. A Tolkien azonos című művén alapuló sorozat A Gyűrűk Ura előzményét mesélte el, a sztori Középföldén, az író által kreált fikcionális világ fő kontinensén játszódik, mintegy hatvan évvel A Gyűrűk Ura kezdete előtt. A sorozat három része, a Váratlan utazás, a Smaug pusztaság és Az öt sereg csatája egyéves eltéréssel jöttek ki 2012-től 2014-ig, most pedig csomagban kerültek fel az HBO Max kínálatába. (Premier: július 1.)

Vadlovak - Hortobágyi mese

Az ország kedvenc természetfilmese, Török Zoltán 2011-es mozifilmjével, a Vad Magyarországgal lényegében megváltoztatta, hogyan tekintünk a saját környezetünkre, és bebizonyította, hogy akár egy magyar természetfilmnek is lehet milliós nézettsége. A tíz évvel később bemutatott Vadlovak a Hortobágy védett területén, Pentezugban játszódik, ahol a világ egyik legnagyobb vadlóménesét is találjuk. Török filmje egy ide született vadlócsikó életén keresztül mutatja meg, hogy a vadlovak élete folyamatos küzdelem – olykor egymással, olykor a természeti elemekkel. (Premier: július 7.)

Veszélyes lehet a fagyi

Szilágyi Fanni korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyesMinden vonal) már bebizonyította, hogy érzékenyen tudja feltenni a nehéz kérdéseket is. Első nagyjátékfilmje, a Veszélyes lehet a fagyi hasonlóan izgalmas élethelyzetet mutat be az egypetéjű ikrek, Adél és Éva (Stork Natasa) életén keresztül. A testvérek egymástól eltávolodva, a másik életét vágyva kerülnek szembe egymással, kapcsolatukat pedig nem teszi könnyűvé az egykori szerelem, Ákos (Patkós Márton) felbukkanása sem. (Premier: július 9.)

Nolly

Tim Burton múzsája, Helena Bonham Carter a brit tévézés hőskorszakába repít vissza a háromrészes, Nolly című minisorozatban, amelyben Noele Gordon szappanoperasztárt alakítja, akit az 1964-től 1983-ig futó Crossroads szereplőjeként lopta magát a tévénézők szívébe, sikerei csúcsán azonban kicsapták a produkcióból. Az ő történetét meséli el Russell T Davies három epizódból álló sorozata. (Premier: július 9.)

Csodatévők: Végidők (Miracle Workers: End Times)

Féléves csúszás után végre befut Daniel Radcliffe és Steve Buscemi Csodatévők (eredeti címén: Miracle Workers) című sorozatának negyedik évada, amely egy posztapokaliptikus jövőbe vezeti a nézőit, ahol a Harry Potter-filmek sztárja ezúttal pusztai hadúrként néz szembe a friss házasok és a kertvárosi családalapítás nehézségeivel, míg Buscemi – aki az első évadban egyenesen Istent alakította – most egy módos ócskavaskereskedő szerepében tér vissza. (Premier: július 11.)

Jövő nyár

Kényes témához – egy tizenéves fiú öngyilkosságához – nyúl második nagyjátékfilmjében Kárpáti György Mór, a Guerilla, a Provincia és az Erdő rendezője. A Jövő nyár című munkája egy nyári táborban szövődő szerelmi háromszögről szól. Amikor egy évvel később az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, az egyik fiú már nem él, a többiek pedig megpróbálják felidézni a történeteket, miközben arra keresik a választ, vajon el tudták volna-e kerülni a tragédiát. A film világpremierje az A-kategóriás Tallinn Black Nights Film Festivalon (PÖFF) volt. (Premier: július 13.)

A kör bezárul (Full Circle)

Az HBO Max egyik legjobban várt júliusi premierje A kör bezárul (eredeti címén: Full Circle) című hatrészes minisorozat lesz, amelyet Ed Solomon (Men in Black - Sötét zsaruk, Szemfényvesztők, Bill és Ted zseniális kalandja) írt, az Ocean-filmsorozat és a Magic Mike-mozik mögött álló Steven Soderbergh pedig rendezett. A sztori New Yorkban játszódik, ahol egy elfuserált emberrablás ügyében folytatott nyomozás régóta őrzött titkokra derít fényt. (Premier: július 13., hetente két epizód érkezik)

Ez a cikk csupán egy válogatás az HBO Max kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.