2023.6.26 11:10
Olvasási idő 1:10
Maier Péter

Egy falat történelem: bezár az első magyarországi Meki, de azért nem kell megijedni

GASZTRO MCDONALD'S

Exkluzív étteremként születik újjá hazánk első McDonald's-ja a hazai vállalat 35. születésnapja alkalmából.

Vasárnaptól bezár a Régi posta utcai McDonald's, hazánk első Mekije, de azért nem kell megijedni: exkluzív formában újra megnyitja majd kapuit, várhatóan szeptemberben.

A cég közleménye szerint  az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti majd. Az akár 300 kilós betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelent a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolják, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tesznek le.

Az enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készülnek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjed, amelyeket rézből készítenek. Ez az anyaghasználat teljesen egyedi a Meki világában, még nemzetközi viszonylatban is. A réz, mint alapanyag, ezen kívül az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön.

Az átalakított, Régi posta utcai Meki látványterveiAz átalakított, Régi posta utcai Meki látványtervei
Galéria megtekintése
(2)

A Régi posta utcai étterem átalakításával is még több élményben gazdag pillanatot szeretnénk egyben jóízűvé is tenni vendégeink számára. A megújult éttermet ajándéknak szánjuk hűséges vendégeinknek a hazai McDonald's fennállásának 35. évfordulója alkalmából

– mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója az átalakítás kapcsán, hangsúlyozva annak jelentőségét a vállalat növekedési stratégiájában is: „A 2019-ben útjára indított stratégiánk két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a »Jövő Élménye« koncepció szerint. Ennek a munkának egyfajta kiteljesedése első hazai éttermünk újjászületése, ahol a digitalizált vendégélményt ötvözzük a minőségi belsőépítészeti elemekkel.”

Az étterem enteriőrje egy ausztrál design stúdió, a Landini és Sass Géza belsőépítész tervező közös munkája.

Ha valaki a zárás utáni első hétvégén mégis a Régi posta utcai Mekibe téved, nem kell aggódnia, mert a McDonald's jóvoltából napközben (9-től este 7-ig, június 25. és július 1. között) riksákkal mehet át az Astorián, a Margit hídnál vagy a Nyugati téren található éttermek egyikébe.