2023.6.25 1:10
Olvasási idő 3:10
Masszi-Rigó Csilla

Lily-Rose Depp szinte meztelen, mégis azt akarjuk hordani, amit ő – Így copyzhatod olcsóbban az Idol ikonikus outfitjeit

Lily-Rose Depp szinte meztelen, mégis azt akarjuk hordani, amit ő – Így copyzhatod olcsóbban az Idol ikonikus outfitjeit
Forrás Eddy Chen/ HBO
DIVAT AZ IDOL DIVAT LILY ROSE DEPP

Az HBO Maxon futó Idol már most az év egyik legmegosztóbb sorozata. Míg sokan imádják, mások enyhe megvetéssel nézik a hétről hétre megjelenő limitált szériát, a sorozat minőségétől függetlenül azonban egy biztos: Lily Rose Depp szettjei büntetnek!

Sam Levinson és stábja nagyon jól érzi, hogyan lehet egy filmsorozat egyszerre a 2020-as évek popkultúrájának tartósan fennmaradó, színes-szagos-csillogó manifesztációja és egyben élő, trenddiktáló divatmagazin kifutóra termett színész-modellek által. 

Ahogy 2019-ben az Euphoria miatt pörgött rá mindenki a csillogó, strasszokkal díszített neonszín, testhez simuló szettekre és a szivárvány minden színében pompázó glitteres szemfestékekre, úgy idén Az Idol című sorozat határozza meg, milyen falatnyi ruhákat kezd el heteken belül piacra dobni a Shein és a többi fast fashion márka a vásárlói igények kielégítésére. Mert bár talán Az Idol jóval megosztóbb sorozat a kritikusok (a.k.a az internet népe) körében, mint a Zendaya fémjelezte Euphoria, az tény, hogy a film látványvilága nemcsak Rév Marcellnek köszönhetően 10/10-es, de a jelenetekben megjelenő jelmezek miatt is. A Lily-Rose Depp által alakított Jocelyn még a legnaturalisztikusabb jelenetekben is ikonikus divatpillanatokat teremt milk bath manikűrjével és piros selyemköpenyével, így ideje sorban végigmenni minden egyes outfiten, amit a Lily-Rose húzott fel – vagy éppen dobott le – az elmúlt három epizódban. 

A ruha – szimbólum 

Lehet szó bármennyire botrányos jelenetekről vagy alakításokról, Az Idol jelmezei szerves részét képezik a sorozat világának és egyben mondanivalójának is. Levinson Natasha Newman-Thomas jelmeztervezőt bízta meg azzal a feladattal, közvetítse tisztán és egyértelműen Jocelyn személyiségét a nézőknek az általa hordott ruhákon keresztül. Ahogy a tervező azt korábban az E! magazinnak adott interjújában elmondta, a sorozat szettjei szándékosan visznek egyfajta sötétséget és perverzitást a műsorba, a cél pedig pontosan az, hogy a nézők fel legyenek háborodva a falatnyi ruhák láttán. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Idol (@theidol) által megosztott bejegyzés

Az első rész első jelenetében máris egy szimbolikus jelentéssel bíró ruhát találunk az albumfotózáson pózoló Josson, a könnyed, piros selyemköpeny ugyanis kísértetiesen hasonlít arra az összeállításra, amelyet a tragikus körülmények között elhunyt Marilyn Monroe viselt a híres fotós Slim Aarons egyik felvételén. 

Bár a Jocelynon látható, hátul mélyen kivágott köpeny aligha kapható, hasonlót igen jó áron akár az Etsy-n is találsz. 

A fotózás és az intimitásért felelős koordinátorával való konfliktus után, plusz a kiszivárgott pornográf felvétel okozta PR-válság során Jocelyn egy icipici, hátul kissé keszekuszán pántozott, 113 euróért kapható Didu bralette-et visel fekete Danielle Guizio miniszoknyával (115 euró), Diesel tornacipővel és Chanel napszemüveggel.

Nem sokan mernének ilyen falatnyi cuccokban végigtolni egy táncpróbát – még 40°C-ban sem. Forrás Eddy Chen/ HBO

Természetesen nem feledkezhetünk meg arról a szettről sem, amit Jocelyn saját kis házibulijában vesz fel, vagyis egy Kirin bőrszoknyát és egy Rui márkájú, nagyjából 365 euróért kapható croptopot. A szoknya egy igen jól sikerült hasonmása az Alice+Olivia jóvoltából kapható, igaz a nyári melegben láthatóan az összeset elkapkodták az online boltok kínálatából. 

A „meghitt” házibulis jelenetben Jocelyn a kínai Rui márka egyik topját és egy korábbi szezonból származó Kirin bőrszoknyát visel. Forrás HBO MAX

Newman-Thomas szerint az első epizódban látható szettek és azok hiánya egyben Jocelyn lelkivilágát is tükrözik. Minél kevesebb ruhát hord, annál sebezhetőbbnek és bizonytalanabbnak érzi magát, így próbál talán éppen túlkompenzálni, az idő előrehaladtával valamint a Tedrosszal való megismerkedéssel egy időben azonban elkezd egyre kifinomultabb ruhákat felvenni. 

Kiemelt tartalom
Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is Charli XCX, a Tumblr egykori dívája, aki shrekzöldre pingálta a popkultúrát és a divatot is 4 nappal ezelőtt

Nem is kell sokat várni az első elegánsabb kosztümig. A Vanity Fair riporterével való interjún egy valódi old money stílust megidéző darabot láthatunk Hollywood kétségbeesett popdíváján. A rózsaszín, gyöngyös remekmű nem más, mint Nana Jacqueline Elisa dress-je, mely a hivatalos oldalon 476 dollárért kapható (161 ezer forint), különlegessége pedig, hogy a nyakrésznél egy X-alakban körbeérő nyakpántot találunk, a csavar mellrész mellett pedig két oldalon is egy-egy hosszú selyemszalag köti össze a púderszín csipkeberakásos selyemruhát. 

Az Elisa dress Forrás nanajacqueline.com

Ugyancsak még az első részben Jocelyn néhány barátjával, köztük háttértáncosnőjével, Dyanne-nel és a kreatív igazgatóval, Xanderrel (akiket a BLACKPINK-es Jennie Kim és Troye Sivan alakít) járja az éjszakát. Az énekesnő egy Aya Muse által készített, spagettipántos, babakék miniruhát visel, amely bár villámgyorsan elfogyott a webshopon a sorozat premierje után, nagyjából 260 euróért kapható. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Idol (@theidol) által megosztott bejegyzés

Ugyancsak ikonikussá vált Az idol plakátjának, nem mellesleg a harmadik rész legarcpirítóbb jeleneteinek outfitje. Az epizód vásárolgatós jeleneténél egy gyönyörű, sötét mustársárga bársonytopot és egy apró fekete nadrágot visel protagonistánk, előbbi szépség a Saint Laurent kollekciójának egyik csúcsdarabja, ára nem kevesebb mint 2665 dollár, azaz nagyjából 905 ezer forint. 

A felsőt kicsivel kevesebb, mint egy millióért szerezheted be a Saint Laurenttől Forrás HBO MAX

Na és persze nem mehetünk el szó nélkül a sorozat eddigi egyik legizzasztóbb jelenete és annak fő látványossága mellett. A World Class Sinner klipforgatásakor Lily-Rose egy nem akármilyen dresszt viselt: a jelenetben látható, futurisztikus és egyben fantáziafilmekbe illő remekmű pedig egy Los Angeles-i dizájner, bizonyos Nusi Quero műve, aki többek között Grimes-nak és Kylie Jennernek is készített már hasonló darabot, de ő tervezte például Beyoncénak a Renaissance albumborítóján található szettet is.

Quero igen megosztó művész, jelenleg harminc nő vádolja őt szexuális zaklatással, amennyiben pedig igaznak bizonyulnak az ellene felsorolt vádak, igen valószínű, hogy nem lesznek népszerűek alkotásai a hírességek körében. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Idol (@theidol) által megosztott bejegyzés

Jocelyn ruhatárát teljes egészében megvásárolni egy kisebb (nagyobb vagyon lenne), azonban nem kell súlyos százezreket költeni arra, hogy olyan stílusban hódítsuk meg a fülledt utcákat idén nyáron, ahogy azt Lily-Rose teszi a Hollywood Boulvardon. Galériánkban találsz néhány könnyen beszerezhető, Jocelyn ruhatára inspirálta cuccot: 

Szaténhatású ruha az About You-n 12 ezer forintért.Jocelyn szoknyáját kicsit hosszabb változatban ugyan, de a Pull and Bearnél is beszerezheted.A Philosophy di Lorenzo Serafini szatén melltartó felsője 68 euróba kerül.Ez a Pretty Little Thing fűző 29 euróért a tiéd lehet. Azért mégsem 2600 dollár!
Galéria megtekintése
(6)