2023.5.14 10:42
Olvasási idő 0:53
Szöllősi Anna

Mintha tejbe mártottuk volna a kezeinket – Mutatjuk az idei tavasz körömtrendjét

Mintha tejbe mártottuk volna a kezeinket – Mutatjuk az idei tavasz körömtrendjét
Forrás Instagram / @jessiepnails
DIVAT MANIKŰR TREND

A körömtrendek sokáig a klasszikus színekben és formákban kerestek menedéket, aztán jött a vadulás korszaka, az emberek minél nagyobb és feltűnőbb körmökre (vagy inkább karmokra) vágytak, 2023-ban pedig az arany középút, a milk bath nails az új menő.

A milk bath nails-ért a celebek is odavannak 

Egy trend elterjedéséhez manapság két fő faktor szükséges: hogy felkapja a TikTok, és szeressék a celebek. Ha ez a kettő szimbiózisban tud élni egymás mellett, és a sztárok mellett a közösségi média is egyszerre karol fel valamit, általában az a trend velünk is marad, jó esetben nemcsak ideig-óráig. 

A milk bath nails (tejes fürdő manikűr) olyan, mintha tejben fürösztöttük volna meg a kezeinket, és elég nagyot tarol a neten: a TikTokon a hashtag többmillió megtekintést zsebelt be, és olyan hírességek is szívesen látják viszont a kezeiken, mint JLo, Blake Lively, Jennifer Lopez, Hailey Bieber vagy Kourtney Kardashian.

Hogyan készül? 

A clean girl esztétikára építő manikűr alapja a márványos krémszín, amit felpimpelhetünk apró kis virágokkal vagy csillogó díszítéssel. A technikát alkalmazhatjuk géllakkal, hagyományos körömlakkal vagy akrillal is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Elle Gerstein (@enamelle) által megosztott bejegyzés

Első lépésként formázzuk meg a körmünket, akár szögletesre, akár mandulaformára. Ezután vigyünk fel egy alapréteget, hagyjuk megszáradni, majd jöhetnek a virágos dekorációk. Ezután a fedőlakot keverjük össze törtfehér vagy nude-os festékkel, és használjuk úgy, hogy ne fedje le teljesen a körmünket és márványos hatást érjünk el, mintha a növények tényleg elmerülnének egy tejes fürdőben.