2023.7.9 9:55
Olvasási idő 1:30
Szöllősi Anna

Pakolj be az utazásra ezzel az 5 egyszerű tippel, hogy ne robbanjon szét a táskád a sok ruhától

Pakolj be az utazásra ezzel az 5 egyszerű tippel, hogy ne robbanjon szét a táskád a sok ruhától
Forrás IMDB / The Montecito Picture Company/ Eurotrip
UTAZÁS UTAZÁS

Az utazás idegőrlő előkészületei közé tartozik, hogy beleszuszakoljuk a ruhákat valahogy a hátizsákba, ezért hoztunk néhány tippet, ha te sem szívesen fizetsz feladott poggyászért!

Sokan éreztük már úgy, hogy a bőröndünk összezsugorodott, és feleannyi cuccot képes elnyelni, mint az előző utazásnál, de az alábbi tanácsokat megfogadva lehet, hogy még ráülni sem kell a csomagunkra ahhoz, hogy be tudjuk cipzározni...

1. Trükközés a nagy helyet foglaló darabokkal

A legnagyobb helyet a bőröndben a cipő foglalja el, amit sajnos lehetetlen összezsugorítani, ezért akkor is érdemes lehet a repülőn felkapnod az edzőcsukád, ha tengerparti utazásra indulsz. Ugyanez vonatkozik a pulóverekre vagy kabátokra is, és mivel a repülőkön még nyáron is hűvös van, talán még hálás is leszel azért, hogy Michelin babaként vágsz neki a nyaralásnak. 

2. Mindenhez passzoló ruhák 

Hallottál már a kapszulagardróbról, ami olyan ruhákból, cipőkből és kiegészítőkből áll, amik egyszerűen és hosszútávon kombinálhatóak egymással? Ez azt jelenti, hogy a ruhatáradban kevesebb szezonális darab van, és több olyan, amit viszont egész évben felvehetsz. Jó példa erre egy egyszínű póló, amit az első napon viselhetsz farmerrel, a másodikon kantáros ruhával, a harmadikon pedig egy szoknyával, így minden alkalommal más outfitben pompázhatsz, anélkül, hogy a bőröndöd felrobbanna a sok beletömött cucctól.

3. Kiegészítőknél a határ a csillagos ég

Az olyan kisebb tárgyak, mint a kiegészítők a poggyász bármelyik szabad zsebébe bezsúfolhatók, mert szerencsére nem foglalnak sok helyet, így ezekből annyit vihetsz, amennyit csak akarsz. 

Audrey Hepburn Forrás IMDB / Álom luxuskivitelben (1961)

4. Nem mindegy a sorrend

A táskád aljába érdemes csomagolni a pulóvert, cipőt és egyéb ruhadarabokat, a tetejére pedig azokat a tárgyakat és használati eszközöket, amiket a security checknél amúgy is ki kell pakolnod, így nem kell pánikolva kiborítanod a gondosan összepakolt hátizsákod, hogy előtúrd az aljáról az egy deci naptejed. Tehát az elektronikai eszközöket és folyadékokat különítsd el, hogy csak ki tudd kapni a bőröndöd tetejéről, és ne feledkezz meg arról sem, hogy folyadékokat (ez magában foglalja például a folyékony sminket, a kézkrémet, sampont vagy tusfürdőt) csak 100 ml-es palackokban szállíthatsz. Emellett sokat spórolhatsz, ha viszel magaddal egy üres kulacsot, amit meg tudsz tölteni a reptéren, ahol a palackozott víz ára általában elég borsos. 

5. Csomagolj úgy, mintha egy hétre mennél! 

Akár kéthetes, akár féléves kalandra indulsz, csomagolj úgy, mintha egy hétre mennél! Tehát nem kell magaddal 20 darab fehérneműt és zoknit vinned, hiszen a világon szinte mindenhol vannak mosodák, ha más nem, egy bugyit szappanos vízzel is könnyen ki tudsz öblíteni, ami nyáron pillanatok alatt meg is szárad. 

Forrás GettyImages / James W. Porter