2023.6.16 11:36
Olvasási idő 0:58
Kovács M. Dávid

"Maradj inkább csendben, és örülj annak, amid van" – Pankotai Lili szerint ezt üzeni a kormány a tüntető diákoknak

KÖZÉLET DIÁKTÜNTETÉS PANKOTAI LILI TANÁRTÜNTETÉS

A diáktüntetések arcává váló slammer szerint a magyar kormány attitűdje különböző diktatúrákat idéz. Szerinte nem rendszerváltásra van elsősorban szükség, hanem sokkal inkább arra, hogy hatni tudjanak az emberekre.

„Maradj inkább csendben, és örülj annak, amid van, különben még azt is elvesszük“ – fogalmazta meg Pankotai Lili az RTL reggeli műsorának vendégeként, szerinte hogyan áll a diáktüntetőkhöz az Orbán-kormány. Szerinte ez több diktatúrából is nagyon ismerős lehet.

Pankotai Lili Forrás Szajki Bálint / 24.hu

A diáktüntetések arca azonban – saját bevallása szerint – nem ijed meg ettől, és az ellene indított eljárás sem veszi el a kedvét attól, hogy kiálljon az oktatás ügye mellett. Úgy gondolja: az, hogy a generációjának egy része nincs ott a tüntetéseken teljesen normális, hiszen a korosztályuknak megfelelően viselkednek, ha a magánéletükkel, az „esti bulizással” vannak inkább elfoglalva.

Pankotai Lili szerint nem rendszerváltásra van elsősorban szükség, hanem arra, hogy az emberek másképp gondolkodjanak, megfelelően informálják őket, különben holnap is ugyanazokat a vezetőket választanák meg. „Vallom azt, hogy nem a kormánnyal van feltétlenül dolgunk, nem feltétlenül a propaganda leépítésével van dolgunk, hanem az emberekkel“ – mondta az adásban.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a magyar tüntetésekről? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a magyar tüntetésekről? 2024.3.2 9:53

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Pankotai Lilit a maximálisan kiszabható legmagasabb összegre, azaz 150 ezer forintra büntették nemrég, a hivatalos indoklás szerint gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt, amelyet a május 3-ai tanártüntetés során követett el. A TASZ szerint ez azonban inkább társadalmi szintű elrettentésnek számít, hogy a diákok többet ne is próbálkozzanak.

Mint ismert, a státusztörvényről pénteken, speciális szabályok mellett, kezdenek el tárgyalni a Parlamentben, ahová sem a turistákat, sem a pártok vendégeit, de még a belépőkkel rendelkezőket sem engedik be. Ennek apropóján az Egységes Diákfront és a Tanítanék Mozgalom péntek délután öt órára tüntetést hirdetett a Kossuth térre.