2023.6.2 16:26
Olvasási idő 0:46
Kovács M. Dávid

Ezek a főváros legfelkapottabb bulihelyszínei a budapesti taxisok szerint

ÉLETMÓD BUDAPEST BULINEGYED BULIZÁS MAGYARORSZÁG SZÓRAKOZÁS TAXI

A taxisofőrök tapasztalatai szerint továbbra is a belvárosban vannak a bulizás epicentrumai, de a nyári szezonban a Budapest Park feljön az első helyre. Amikor viszont jön egy nagyobb fesztivál, akkor minden megváltozik.

A koronavírus sem rendezte át a legforgalmasabb budapesti bulicsomópontok listáját, változatlanul a belvárosi helyszínek szerepelnek az élbolyban a Főtaxi utasforgalmi adatai szerint.

Bulizók a budapesti bulinegyedben. Forrás Mohos Márton / 24.hu

A taxitársaság közlése szerint a legnagyobb forgalmat a Remixnél, a Fröccsterasznál, a Morrison'snál és a Gozsdu udvarnál lévő utasfelvételi pontjaik bonyolítják le, de a nyári szezonban ezeket is megelőzi a Budapest Parknál lévő állomásról induló és oda visszaérkező autók száma.

Mint írják, a taxisok számára – az esős napok mellett – a legerősebb időszaknak a péntek és a szombat éjszakák számítanak, tavaly ráadásul az éjszakai fuvarok száma 44 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Mindez persze csak akkor érvényes, ha épp nincs valamilyen nagy zenei fesztivál a fővárosban, illetve a nagyobb nemzetközi sportesemények is kiemelt időszaknak számítanak. Beszédes, hogy a tavalyi Szigeten több mint 130 ezer vendég utazott főtaxis kocsival, és idéntől – három évig – a Balaton Sound hivatalos személyszállító partnere is a Főtaxi lesz, ott is dedikált droszt várja majd a bulizókat.

Kiemelt tartalom
Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? tegnap 10:11 -kor

Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója elmondta: tavaly a nyári szezonban közel 650 ezer fuvart teljesített a társaság, ami 7,5 millió kilométeres flottateljesítményt jelent, és idén is hasonlóan nagy forgalomra számítanak, egy 1500 kocsiból áll a flottával készülnek az idei buli- és fesztiválszezonra.