2023.5.30 13:59
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

Halkéssel hadonászó férfi támadt Benedict Cumberbatch otthonára

FILMEK + SOROZATOK

A színész és családja otthon tartózkodtak, amikor a férfi megrongálta a házukat.

Megrongálta Benedict Cumberbatch otthonát egy londoni (egészen pontosan mayfairi) szálloda egykori séfje, miközben egy halkéssel hadonászott – derül ki a bíróságon elhangzottakból.

A 46 éves színész, illetve felesége, a 45 éves Sophie Hunter három kisgyermekükkel együtt otthon tartózkodtak az incidens idején. A május eleji tárgyaláson elhangzottak szerint a Jack Bissell nevű férfi berúgta az előkert vaskapuját, és azt kiabálta, „tudom, hogy ide költöztetek, remélem, leég“.

A 34 éves férfi, aki 2017 és 2020 között két periódusban dolgozott egy nyugat-londoni ötcsillagos szálloda séfjeként, kihúzott egy növényt a kertből, és a falhoz vágta. Ezután leköpte az ingatlan kaputelefonját, majd a halkéssel megtámadta azt.

Benedict Cumberbatch és felesége, Sophie Hunter a 2023-as Oscar-gálán Forrás Christopher Polk/Getty Images

Bissell ezt követően elmenekült a helyszínről, azután tartóztatták le, hogy a DNS-ét megtalálták a kaputelefonon – írja be a Daily Mail. Május 10-én az észak-londoni Wood Green koronabíróságán bűnösnek vallotta magát rongálás bűntettében. 250 font pénzbírságot kapott, és három évre szóló távoltartási végzést, amely megtiltja neki, hogy a család és a lakóhelyük közelében tartózkodjon.

Az ügyészség elmondta a bíróságnak, hogy a támadás előtt Bissell két csomag pitakenyeret vásárolt egy közeli boltban, és azt mondta a boltosnak, hogy be fog törni és fel fogja gyújtani Cumberbatch házát. A férfi nem próbálta védeni magát a bíróságon. A május elején tárgyalt ügy részleteiről mostanáig nem lehetett beszámolni.