A képzés után egy telefonos applikáción keresztül kell értékelniük az ivóvizet.
Csapvízkóstolókat toboroz a dél-franciaországi Toulouse vízszolgáltatója, hogy a lehető legkellemesebb ízű vizet tudja biztosítani a város háztartásaiban.
A képzésben részt vevők megtanulják, hogyan osztályozzák az ivóvíz minőségét annak íze és szaga alapján, majd utána otthonaikban bizonyos időközönként rendszeresen tesztelniük kell a csapvizet, a kóstolás tapasztalatairól pedig egy erre létrehozott mobiltelefonos alkalmazásban kell majd tájékoztatniuk a vízszolgáltatót.
A visszajelzések alapján meg tudnak vizsgálni olyan összefüggéseket például, hogy miként befolyásolja a víz ízét az, hogy milyen hosszú utat kell megtennie a vezetékben a csapig, vagy hogy milyen hatásai lehetnek az esőzéseknek – mondta el a toulouse-i szolgáltató illetékese a La Dépeche napilapnak.