2023.5.9 13:19
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

Leállt a Stranger Things előkészítése – Ezért csúszhat a sorozat utolsó premierje

FILMEK + SOROZATOK STRANGER THINGS

Sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók, ennek hatásait pedig mi is hamarosan megérezhetjük.

Sztrájkolnak az amerikai forgatókönyvírók, a 15 éve nem látott megmozdulások hatására pedig a Stranger Things szerzői is úgy döntöttek, leállítják a forgatási előkészületeket. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az írósztrájkot a Writers Guild of America – Amerikai Írók Céhe hirdette meg, amiért a nagy stúdiók nem hajlandóak engedni az írók által közzétett követeléseknek. A sztrájk következtében múlt héten leállították Amerika egyik legismertebb showműsorát, a Saturday Night Live-ot, most pedig a Stranger Things készítői, a Duffer fivérek is úgy döntöttek, leállnak a produkciós munkálatokkal. 

„Az írás nem áll le azzal, hogy elkezdődik a forgatás. Izgatottan várjuk a forgatást a fantasztikus színészeinkkel és csapatunkkal, de az nem kivitelezhető addig, amíg a sztrájk tart. Reméljük, hamarosan méltányos megállapodás születik, és mindannyian visszatérhetünk dolgozni. Addig... itt a vége.”

Kiemelt tartalom
Egyik nap még a Stranger Things Steve-jeként ismertük, ma már az egyik legnépszerűbb TikTok-slágert énekli Egyik nap még a Stranger Things Steve-jeként ismertük, ma már az egyik legnépszerűbb TikTok-slágert énekli 2024.4.3 18:18

A Stranger Things ötödik, egyben befejező évadjának munkálatai így hát leálltak, ez pedig a premier dátumára is komoly hatással lehet, amely eredetileg 2024 közepére lett betervezve.