2023.4.21 10:46
Olvasási idő 0:50
Szöllősi Anna

Döntött az ügyészség Alec Baldwin sorsáról

FILMEK + SOROZATOK ALEC BALDWIN BÍRÓSÁGI ÜGY

Alec Baldwin egy kicsit megnyugodhat.

2021 októberében következett be a tragédia az új-mexikói Santa Fében, amikor a Rust forgatásán Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. Baldwin és a fegyverekért felelős kellékes, Hannah Gutierrez Reed ellen január végén gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, de mindketten ártatlannak vallották magukat. 

A Baldwin ellen felhozott vádak egy részét az ügyészség még februárban törölte, a Variety pedig most arról ír, hogy várhatóan minden felhozott vádat ejtenek a színész ellen, de a fegyvermester elleni vádak változatlanok maradtak.

Olyan új tények kerültek napvilágra, amik lehetetlenné teszik, hogy a megadott határidőn belül eljárást folytassanak Baldwin ellen

– mondták el Kari Morrissey és Jason Lewis ügyészek egy közleményben, hozzátéve: a nyomozás továbbra is folyamatban van, és a vádakat később újra előterjeszthetik. 

Az ügyben a színész ügyvédjei, Luke Nikas és Alex Spiro is megszólaltak: elmondták, hogy elégedettek a döntéssel, és szorgalmazzák a baleset tényeinek és körülményeinek megfelelő kivizsgálását. 

Újra forog a film 

Mint ahogy azt mi is megírtuk, Montana államban folytatódik a tragédia miatt másfél évvel ezelőtt leállított, Rust című western forgatása. A címszereplő Harland Rust szerepét továbbra is Baldwin játssza, illetve ő marad a film társproducere is. A megsebesített rendező, Joel Souza szintén jelezte, hogy részt vesz a film forgatásának befejezésében. 

Kiemelt tartalom
Újra forog az Alec Baldwin-film, amelynek forgatásán lelőtték Halyna Hutchins operatőrt Újra forog az Alec Baldwin-film, amelynek forgatásán lelőtték Halyna Hutchins operatőrt 2023.4.20 15:29