2023.4.20 13:13
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Nils Frahm indítja be az üzemen kívüli hőerőműbe költöző magyar fesztivált

ZENE FESZTIVÁL KONCERT

Erős nyitányra készül az augusztus utolsó napján elstartoló Inota Fesztivál: a zseniális berlini zongoraművész, Nils Frahm adja a több napig tartó buli nyitókoncertjét.

A berlini Nils Frahm adja az első Inota Fesztivál nyitókoncertjét, jelentették be a szervezők az esemény különböző felületein. A zongoraművész augusztus 31-én, egy csütörtök estén, ad majd koncertet a fesztivál közönségének.

Nils Frahm Forrás Markus Verner

A Refresher Magyarország februárban számolt be arról, hogy 2023 nyarán egy új fesztivál nyitja meg kapuit az egykori inotai hőerőmű területén, ahol több izgalmas külföldi előadó is fellép majd – köztük Daniel Avery, a Lebanon Hanover, Ellen Allien és még sokan mások.

Kiemelt tartalom
Egy üzemen kívüli hőerőmű fogadja be Magyarország legújabb fesztiválját, az első nevekről is lehullott a lepel Egy üzemen kívüli hőerőmű fogadja be Magyarország legújabb fesztiválját, az első nevekről is lehullott a lepel 2023.2.28 15:44

Hozzájuk csatlakozik a budapesti Művészetek Palotáját egyszer már megjárt Nils Frahm, aki 2022 szeptemberében jelentette meg új, Music For Animals című albumát: a több mint háromórányi hosszúságú album egy ambiciózus anyag, amely különbözik mindattól, amit a zenész eddig kiadott.

Frahm 2019 óta először tavaly júniusban tért vissza a színpadra: a Sydney-i Operaházban lépett fel globális turnéjának világpremierjén. Azóta ismét a világ számtalan pontján turnézik, ennek a koncertsorozatnak a részeként jut el az üzemen kívüli hőerőmű területére is.

A klasszikus és elektronikus zene közötti határokat elmosó Nils Frahm kíséri le velünk a Nap korongját az erőmű mögötti horizonton

– adnak érzékletes képet a progresszívnek szánt Inota Fesztivál történetének első koncertjéről a szervezők.

A fesztivál egyébként a zene mellett nagy hangsúlyt fektet a fényművészetre is, vizuálos vonalon mások mellett a Fuse, a Maotik és Max Cooper jönnek majd Inotára.

Az Inota Fesztivál helyszínéről és további fellépőiről ebben a cikkünkben írtunk, további információk az esemény honlapján.