Rémisztően korán sötétedik, az idő pedig egyre zordabb, de egy nagy tányér, gőzölgő leves bármikor képes vigaszt nyújtani. Most összegyűjtöttük a REFRESHER öt kedvenc helyét, ha nincs időd vagy kedved órákon át a tűzhely mellett állni!
Bors GasztroBár
A Bors GasztroBárba öröm betérni, és nemcsak a kulináris élvezetek miatt: ezen a helyen tényleg mindenkit úgy köszöntenek, mint egy rég nem látott, kedves ismerőst, és a Star Wars-tematika is pluszpont lehet annak, aki szereti. A streed food koronázatlan királynője 2012-ben nyitotta meg a kapuit, és nyert el azóta számos díjat.
A mindennap más, és tényleg különleges kreációkkal nehéz mellélőni, legyen szó édes, sós, meleg vagy hideg levesről, amik mellé gourmet grillbaguettek, tésztaételek, desszertek és házi szörpök is felkerültek az étlapra. Azonban készülj fel, hogy ez nem egy hagyományos, beülős étterem, úgyhogy maximum az erre kialakított pultnál tudod bekanalazni a levesed, vagy kérheted elvitelre is.
Oriental Soup House
Ha vietnámi konyhára vágysz megfizethető áron a város szívében, vagy Újlipótváros közepén, feltétlenül látogass el az OSHO valamelyik éttermébe! A hely atmoszférája magával ragadó, csakúgy, mint a gőzölgő PHO-leveseik, amiből még vega(!) opció is szerepel az étlapon. Bár néha illetik őket azzal a kritikával, hogy az alapleveik kevésbé karakteres ízvilágot képviselnek, a tálalás és a levesbe rakott, nagyon jó minőségű feltét mindenkit kárpótolni fog!
LEVES.
A LEVES tulajdonosai áprilisban úgy döntöttek, hogy 10 év után lehúzzák a rolót, hogy a Kálvin téri PASTA-ra koncentrálhassanak, de - nagy szerencsénkre - két törzsvendég úgy döntött, hogy továbbvinné a vállalkozást, így július közepén újra kinyitott az egyetemisták és a Vámház körút szomszédságában dolgozók kedvenc helye. A LEVES megőrizte báját, és a régi, jól bevált receptek mellett újakat is kipróbáltak. A menü hetente változik, a közönség pedig vega és vegán opciók közül is választhat.
Alaplé Bár
Ha megfáztál, átfagytál, másnapos vagy, vagy csak rossz kedved van, jusson eszedbe a Fény utcai piac szomszédságában lévő Alaplé Bár, ami elsőre kicsit kilóg a sorból, a levesekben ugyanis nincs feltét, de hidd el, csodákra képes!
A hely megálmodója, Szabó-Király Éva dietetikusként éveken át javasolta a hozzá forduló embereknek a csontleves kúraszerű fogyasztását, ami tele van vitaminokkal, és aminek gyulladáscsökkentő, jótékony hatása igazolt. Viszont a „gyógyleves“ elkészítése otthoni körülmények között elég macerás mutatvány, emiatt is született meg az Alaplé Bár ötlete. A tulajdonosok azóta nyitottak egy pesti üzletet is, és hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezhet a vállalkozás: céljuk, hogy a levest kiskereskedelmi forgalomba hozzák, és tartósítószermentesen tegyék elérhetővé azt a boltok polcain.
Vietnámigulyás
A Vietnámigulyás tulajdonosa Huszár Krisztián, aki a budapesti gasztronómia megkerülhetetlen alakja, és aki számos ikonikus helyen (Zóna, Szirom, Beszálló) megfordult már. A bisztró névből hamar kiderül, hogy mi a fő profiljuk: a vietnámi gulyás egy piros Pho leves, amit Huszárék pirosra sütött, forrázott liba részekkel frissítenek, és 6 hónapja rotyogtatnak.
A Frankel Leó úti üzlet nem túl nagy, és talán az ötös listán a legdrágább árakkal dolgoznak, de nem hiába: az ételeik minden leves iránti sóvárgásunkat hiba nélkül elégítik ki. Ebédelni 12 és 3 óra között, vacsorázni pedig 6 és 10 óra között tudunk, de ha biztosra szeretnénk menni, érdemes asztalt foglalni.