2023.4.6 10:43
Olvasási idő 0:41
Masszi-Rigó Csilla

Húsvétkor szabadon korizhatsz, biciklizhetsz vagy piknikezhetsz a rakparton – Sajnos van egy rossz hírünk is

UTAZÁS BUDAPEST

Nagypéntektől húsvét hétfőig lezárják az autósok elől a pesti rakpartot, így a hosszú hétvégén újra a gyalogosoké lesz az egyik legszebb látképet adó út.

Ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt április 7., nagypéntek hajnaltól április 10., húsvéthétfőn este 11 óráig – derül ki a BKK közleményéből. 


A  gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt, az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

Szabad a rakpart! Forrás BKK/ Facebook


 A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni - tették hozzá. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.


A teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják; erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered Budapestet? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered Budapestet? 2024.7.7 9:18

Bár a szabadon bejárható rakparton bárki sétálhat, biciklizhet, rollerezhet vagy korizhat a hétvégén, ne számítsunk óriási hőségre: míg pénteken és szombaton eső és 8-9°C várható, addig vasárnap és húsvéthétfőn sem lesz 15°C-nál magasabb a hőmérséklet.