Mogyoró, csoki, vanília és karamell. A forró és napos fagylaltszezon előtt még érdemes kipróbálni néhány meleg, krémesen selymes kávékülönlegességet, ami felpezsdít a szeszélyes tavaszi reggeleken.
Unod a sima feketét, és már a reggeli latte sem adja meg azt az élményt, amit először éreztél egy jó kávé megízlelésekor? Valljuk be, kevés olyan ember van, aki felnőttkora hajnalán ne indítaná be a napot egy frissen lefőtt koffeinmámorral, időről időre azonban mindenkiben felmerül, hogy valamivel érdemes lenne megújítani a reggeli vagy éppen a délutáni rituálét.
Mindenki másként újít: van, aki lemond a cukorról, van, aki a tej típusát cseréli le és kísérletezik az ízekkel, az egészen új kávéélményre vágyók pedig képesek valami teljesen váratlan után nyúlni: mi történik akkor, ha a kávét nem csupán italként kezeljük, hanem egy komplett desszertélményt hozunk belőle létre?
A Nespresso Barista Creations kávékollekció négy ismerős, de mégis egészen különlegesen újragondolt kávéval lepte meg az édesszájú közönséget.
A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik.
Ugye, milyen jól hangzik? Mutatunk is néhány receptet, melyek nemcsak kávéként, de desszertként is szebbé teszi majd a napot!
PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
- 5 gramm aprított törökmogyoró
- 15 gramm méz
- 50 ml zabital
Elkészítés
1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.
TEJKARAMELLÁS REVERSO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula
- 15 gramm sűrített tej
- 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- friss rozmaringágak
- 5 gramm vajkaramella
Elkészítés
1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.
VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
- 60 gramm vaníliafagylalt
- 90 gramm tejszínhab
- 5 gramm összetört kardamommag
- friss kakukkfűág
Elkészítés
1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 25 gramm szirupban eltett körtedarab
- 5 gramm szeletelt mandula
- 15 gramm csokoládészósz
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.
3. Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt.
Az Original kávégéppel rendelkezőkről sem feledkezett meg a márka, ők mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.
ORIGINAL RECEPTEK
KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 5 gramm karamellszósz
- 2 gramm barna cukor
- 40 gramm friss alma vékony szeletekre szelve
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.
MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Nocciola kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 10 gramm agávészirup
- 5 gramm citromhéj
- 5 gramm aprított törökmogyoró
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe.
3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.
VANÍLIÁS-TÖKMAGOS AFFOGATO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Vaniglia kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 100 gramm vaníliafagylalt
- 5 gramm hámozott tökmag
- 5 gramm tökmagolaj
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cafe Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze vagy desszertespohár aljára. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Vaniglia kávét a csészébe.
3. Halmozzuk a hideg tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a tetejét a tökmaggal és a tökmagolajjal.
VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
- 60 gramm tejszínhab
- 5 gramm friss reszelt narancshéj
- 5 gramm csokoládészósz
Elkészítés
1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.
További izgalmas kávérecepteket Nespresso oldalán találhatsz.