A cikk Nespresso megbízásából készült.
2023.5.9 15:55
Olvasási idő 3:12

8 különleges kávérecept otthonra, amivel még a nehéz reggelek is izgalmassá válnak

8 különleges kávérecept otthonra, amivel még a nehéz reggelek is izgalmassá válnak
Forrás Nespresso
GASZTRO KÁVÉ NESPRESSO

Mogyoró, csoki, vanília és karamell. A forró és napos fagylaltszezon előtt még érdemes kipróbálni néhány meleg, krémesen selymes kávékülönlegességet, ami felpezsdít a szeszélyes tavaszi reggeleken.

Unod a sima feketét, és már a reggeli latte sem adja meg azt az élményt, amit először éreztél egy jó kávé megízlelésekor? Valljuk be, kevés olyan ember van, aki felnőttkora hajnalán ne indítaná be a napot egy frissen lefőtt koffeinmámorral, időről időre azonban mindenkiben felmerül, hogy valamivel érdemes lenne megújítani a reggeli vagy éppen a délutáni rituálét. 

Mindenki másként újít: van, aki lemond a cukorról, van, aki a tej típusát cseréli le és kísérletezik az ízekkel, az egészen új kávéélményre vágyók pedig képesek valami teljesen váratlan után nyúlni: mi történik akkor, ha a kávét nem csupán italként kezeljük, hanem egy komplett desszertélményt hozunk belőle létre? 

A Nespresso Barista Creations kávékollekció négy ismerős, de mégis egészen különlegesen újragondolt kávéval lepte meg az édesszájú közönséget.

A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. 

Ugye, milyen jól hangzik? Mutatunk is néhány receptet, melyek nemcsak kávéként, de desszertként is szebbé teszi majd a napot! 

PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO

Pörköltmogyorós-mézes Reverso néhány perc alatt. Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
  • 5 gramm aprított törökmogyoró
  • 15 gramm méz
  • 50 ml zabital

Elkészítés

1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.

2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.

TEJKARAMELLÁS REVERSO

Tejkaramellás Reverso azoknak, akik nem félnek kipróbálni az új ízeket. Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula
  • 15 gramm sűrített tej
  • 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • friss rozmaringágak
  • 5 gramm vajkaramella

Elkészítés

1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.

2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.

VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO

Selymes, krémes, igazán különleges: a vaníliás-kardamomos affogato az aranyban úszó naplementékhez is tökéletes ital. Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
  • 60 gramm vaníliafagylalt
  • 90 gramm tejszínhab
  • 5 gramm összetört kardamommag
  • friss kakukkfűág

Elkészítés

1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.

2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.

3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL

Csokoládés viennois körtével – Jól hangzik, ugye? Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 25 gramm szirupban eltett körtedarab
  • 5 gramm szeletelt mandula
  • 15 gramm csokoládészósz

Elkészítés

1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.

3. Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt.

Kiemelt tartalom
Mi miatt ébreszt fel a kávé? – Ezért nem jó ötlet egyik napról a másikra lejönni a feketéről Mi miatt ébreszt fel a kávé? – Ezért nem jó ötlet egyik napról a másikra lejönni a feketéről 2023.7.6 16:34

Az Original kávégéppel rendelkezőkről sem feledkezett meg a márka, ők mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.

ORIGINAL RECEPTEK

KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL

Dobjuk fel a kávét gyümölccsel! Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 5 gramm karamellszósz
  • 2 gramm barna cukor
  • 40 gramm friss alma vékony szeletekre szelve

Elkészítés

1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.

3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.

MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO

Citrusos kávé? Ha még nem kóstoltad, ezt az ízvilágot mindenképpen meg kell ismerned! Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Nocciola kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 10 gramm agávészirup
  • 5 gramm citromhéj
  • 5 gramm aprított törökmogyoró

Elkészítés

1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe.

3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.

VANÍLIÁS-TÖKMAGOS AFFOGATO

Tudjuk, elsőre furán hangzik a tökmag a kávéba koncepció, de hidd el, meg fog lepni a végeredmény! Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Vaniglia kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 100 gramm vaníliafagylalt
  • 5 gramm hámozott tökmag
  • 5 gramm tökmagolaj

Elkészítés

1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cafe Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze vagy desszertespohár aljára. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Vaniglia kávét a csészébe.

3. Halmozzuk a hideg tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a tetejét a tökmaggal és a tökmagolajjal.

VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL

Egy újabb citrusos élmény, ezúttal a habban! Forrás Nespresso

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
  • 60 gramm tejszínhab
  • 5 gramm friss reszelt narancshéj
  • 5 gramm csokoládészósz

Elkészítés

1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.

2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.

További izgalmas kávérecepteket Nespresso oldalán találhatsz.