Mogyoró, csoki, vanília és karamell. A forró és napos fagylaltszezon előtt még érdemes kipróbálni néhány meleg, krémesen selymes kávékülönlegességet, ami felpezsdít a szeszélyes tavaszi reggeleken.
Unod a sima feketét, és már a reggeli latte sem adja meg azt az élményt, amit először éreztél egy jó kávé megízlelésekor? Valljuk be, kevés olyan ember van, aki felnőttkora hajnalán ne indítaná be a napot egy frissen lefőtt koffeinmámorral, időről időre azonban mindenkiben felmerül, hogy valamivel érdemes lenne megújítani a reggeli vagy éppen a délutáni rituálét.
Mindenki másként újít: van, aki lemond a cukorról, van, aki a tej típusát cseréli le és kísérletezik az ízekkel, az egészen új kávéélményre vágyók pedig képesek valami teljesen váratlan után nyúlni: mi történik akkor, ha a kávét nem csupán italként kezeljük, hanem egy komplett desszertélményt hozunk belőle létre?
A Nespresso Barista Creations kávékollekció négy ismerős, de mégis egészen különlegesen újragondolt kávéval lepte meg az édesszájú közönséget.
A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik.
Ugye, milyen jól hangzik? Mutatunk is néhány receptet, melyek nemcsak kávéként, de desszertként is szebbé teszi majd a napot!
PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO
![](https://storage.refresher.hu/article/e096937f7d233be98bd3.jpg?is=1200x2000&s=ad38ca2b82a7b1ef92ea7af6805efadb34c82bfb8239b1e6f14b028a641a1c39)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
- 5 gramm aprított törökmogyoró
- 15 gramm méz
- 50 ml zabital
Elkészítés
1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.
TEJKARAMELLÁS REVERSO
![](https://storage.refresher.hu/article/faa9edc1e5f2db5c4ca9.jpg?is=1200x2000&s=cbd7b0872774f1b09ffedb5d0e669c45d27fcd5870451d92e3cc75a7db055646)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula
- 15 gramm sűrített tej
- 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- friss rozmaringágak
- 5 gramm vajkaramella
Elkészítés
1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.
VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO
![](https://storage.refresher.hu/article/1a9e83e90012203b8328.jpg?is=1200x2000&s=f8d0781691d9186a0369f9ee6187ee8ff4760ebf3bfe86dc189858df20cd30cb)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
- 60 gramm vaníliafagylalt
- 90 gramm tejszínhab
- 5 gramm összetört kardamommag
- friss kakukkfűág
Elkészítés
1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL
![](https://storage.refresher.hu/article/10c60a89f114cc480c30.jpg?is=1200x2000&s=5253054016d8426b5324695c5ee71116c627f1d8842dc59ee0730cb51789d8c8)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 25 gramm szirupban eltett körtedarab
- 5 gramm szeletelt mandula
- 15 gramm csokoládészósz
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.
3. Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt.
![REFRESHER-TESZT: Melyik starbucksos kávé lennél?](https://storage.refresher.hu/article/REFRESHER-TESZT-Melyik-starbucksos-kave-lennel~75c7b0e82e16d0eae0ff.jpg?is=150x200c&ic=236x0x719x959&s=b8d07935a6bf94e4ce242f1f616d353298d1e9a88a971f7903dcd0bde458455a)
Az Original kávégéppel rendelkezőkről sem feledkezett meg a márka, ők mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.
ORIGINAL RECEPTEK
KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL
![](https://storage.refresher.hu/article/9c2bc230684713ec42b9.jpg?is=1200x2000&s=6ee5d13a6e00595eab899423835c235c0d2729d3f5bfa5ff49b7c449eb823c4a)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 5 gramm karamellszósz
- 2 gramm barna cukor
- 40 gramm friss alma vékony szeletekre szelve
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.
MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO
![](https://storage.refresher.hu/article/e937d09aa900ee7cc891.jpg?is=1200x2000&s=862aee86dd709eadcf4a9e083d5a20cbafa152e91db038a08920edce15e0c693)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Nocciola kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 10 gramm agávészirup
- 5 gramm citromhéj
- 5 gramm aprított törökmogyoró
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe.
3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.
VANÍLIÁS-TÖKMAGOS AFFOGATO
![](https://storage.refresher.hu/article/b9a99fc259fb8bccfb2e.jpg?is=1200x2000&s=e9821d39173c49cafdfe803a8e72c28ffaa3e482a5c333d6495324801c9740e0)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Vaniglia kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 100 gramm vaníliafagylalt
- 5 gramm hámozott tökmag
- 5 gramm tökmagolaj
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cafe Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze vagy desszertespohár aljára. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Vaniglia kávét a csészébe.
3. Halmozzuk a hideg tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a tetejét a tökmaggal és a tökmagolajjal.
VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL
![](https://storage.refresher.hu/article/9a0cb0eb697a10327a9d.jpg?is=1200x2000&s=1a41fac28b07be0338b270e91e69f54adcf68634c8c5474a9ac723088c620306)
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
- 60 gramm tejszínhab
- 5 gramm friss reszelt narancshéj
- 5 gramm csokoládészósz
Elkészítés
1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.
További izgalmas kávérecepteket Nespresso oldalán találhatsz.