2023.4.3 18:03
Olvasási idő 1:44
Szöllősi Anna

Csipke, ombre és batikolt: 7 tényleg izgalmas női ruha, amibe idén mindenki bújni fog

Csipke, ombre és batikolt: 7 tényleg izgalmas női ruha, amibe idén mindenki bújni fog
Forrás Instagram / Zimmermann
DIVAT DIVAT ÖSSZEÁLLÍTÁS TREND

Idén menő lesz előkapni a szekrényből nagymamáink kedvenc csipkeruháját, de reneszánszát éli az ezredforduló környékén divatos batikolt ruha is. Mutatunk 7 ruhafajtát, amivel nem lőhetsz mellé 2023-ban!

1. Átlátszó 

Egyre több közszereplő öltözik fel melltartó nélkül, ami segíthet az átlagembernek is a gátlások leküzdésében, és idén talán az is ki mer lépni az utcára melltartó nélkül vagy egy kicsit átlátszóbb darabban, aki eddig ódzkodott a gondolattól. Emellett az Instán sikerre vitték a #freethenipples mozgalmat is, ezért adja magát, hogy 2023 a szabadság éve legyen, legalábbis a divat szempontjából biztosan.

Forrás Weekday

Az üzletek polcain is elkezdtek megjelenni az átlátszó, feszülős ruhák, amik tényleg nem sokat takarnak, mégsem feltétlen közönségesek: Kaia Gerber például az Academy Museum of Motion Pictures-gála vörösszőnyegére maga is egy áttetsző Alaïa-felsőben és egy fodros, sötétbarna szoknyában lépett. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Just Jared (@justjared) által megosztott bejegyzés

2. Ombre

Néhány éve hatalmasat ment az ombre-hajfestés, a színátmenet pedig most a ruhákon is visszaköszön: a fast fashion mellett Peter Do és Ulla Johnson tervezők is felkapták a stílust, és szerintünk ombre-mintájú ruha még sosem tűnt ennyire hordhatónak és elegánsnak. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Peter Do (@the.peterdo) által megosztott bejegyzés

3. Csipke

Már régóta tudjuk, hogy a csipke mindent romantikussá képes tenni, és nemcsak az asztalon mutat jól, 2023-ban pedig még nagyobb létjogosultsága lesz a testen. A csipke ezúttal bohémszabású mini, midi vagy maxiruhákon lesz ott, olyan nude színekben, mint a krémszín, pezsgőszín vagy a világossárga.

Forrás Y.A.S.

4. Szaténruha

A szaténruhák pár éve tértek vissza a divatba, és mekkora szerencse! Ezek a tapadós darabok egy farmerdzsekivel és tornacipővel tökéletesek lehetnek akár egy tavaszi fröccsözéshez, de egy elegánsabb blézerrel és cipővel a színházba is simán felvehetjük.

Forrás Raere

5. Batikolt ruha

Megvan az a gyerekkori emlék a nyári táborból, amikor unásig kellett batikolni mindenre, ami éppen a táborozatók keze ügyébe került? A jó hír az, hogy a batikolt ruhának nem kell csúnyának lennie, és egyáltalán nemcsak a gyerekek kiváltsága; az ezredfordulós trendre a divatipar ismét felfigyelt, és még a Ferragamo, Jonathan Simkhai és Zimmermann luxusmárkák is beépítették a tavaszi kollekcióikba.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

ZIMMERMANN (@zimmermann) által megosztott bejegyzés

6. Hasított ruha 

A kifinomult felvágások a ruhákon néhány éve megint menők, de idén egy drasztikusabb irányt vesz a dolog, és a tervezők nem fognak szerénykedni és szégyenlősködni: a merészebb vágások és a kivillanó bőrfelületek a deréknál, a mellkason vagy a ruha dekoltázsrészénél is megjelennek. A hollywoodi hírességek közül Vanessa Hudgens, Bella Hadid, de Kim Kardashian, Selena Gomez és Bruna Marquezine is bevállalt hasonló outfitet. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Bruna Marquezine (@brunamarquezine) által megosztott bejegyzés

7. Fodros szegély

A fodros szegélyek feldobhatják a ruha alját vagy akár a dekoltázsrészt, és a legegyszerűbb darabba is tudnak vinni egy látványos csavart. A fodrokat lehet akár a fenti csipkével és hasított ruhával is kombinálni, ezeknek a szerelemgyereke pedig ultimate 2023...

Forrás Nasty Gal