2023.3.21 10:39
Olvasási idő 0:39
Kovács M. Dávid

Meghalt Paul Grant, a Harry Potter és a Star Wars színésze

FILMEK + SOROZATOK GYÁSZ HARRY POTTER SZÍNÉSZEK

Múlt héten egy londoni vasútállomáson esett össze, majd családja kérésére lekapcsolták a gépekről.

56 éves korában meghalt Paul Grant brit színész, aki olyan filmekben játszott, mint a Harry Potter és a bölcsek köve, a David Bowie-féle Fantasztikus labirintus vagy a Star Wars – A Jedi visszatér, írja a Guardian.

A színész múlt csütörtökön esett össze a londoni King's Cross pályaudvar előtt, ahol a kiérkező mentősök igyekezete ellenére sem nyerte vissza az eszméletét. Ezután kórházba szállították, ahol agyhalottá nyilvánították, majd a családja kérésére vasárnap lekapcsolták a gépekről, írja a 24.hu.

Paul Grant első filmes szerepe rögtön az 1983-as A Jedi visszatér volt, amelyben egy ewokot játszott, az 1986-ban bemutatott Fantasztikus labirintusban goblinként láthattuk David Bowie és Jennifer Connelly mellett, az első – 2001-es – Harry Potter-filmben pedig az egyik kobold szerepét kapta meg. 

A színész alálát lánya, Sophie Jayne Grant erősítette meg a Sky Newsnak. „Apám minden tekintetben legenda volt. Mindenkit képes volt megnevettetni, bármit megtett volna az emberekért“ – mondta a Sunnak.