2023.3.10 16:03
Olvasási idő 0:44
Szöllősi Anna

Drogot találtak egy vadmacska szervezetében, aki szerencsésebben megúszta a dolgot, mint a kokainmedve

ÉLETMÓD ÁLLAT DROG

A cincinnati állatkertben kezd új életet egy közúti ellenőrzés során a gazdájától megszökött szervál, akinek kokaint találtak a szervezetében.

A nemrég bemutatott Koakinmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően a nagymacska története is felkapott lett az interneten. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségi médiaoldalakon a szervált „kokainmacskának“ nevezték el.

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés során szökött meg gazdája autójából. A szökés alatt az amúgy Amiry névre keresztelt vadmacska eltörte a lábát, aminek következtében még zaklatottabbá vált. A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani.

Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, majd az elvégzett drogteszt során kokaint találtak a szervezetében. Nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találnak a vérében. 2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyás majmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek

– mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.