2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Szöllősi Anna
2023.3.10 16:03
Olvasási idő  0:44

Drogot találtak egy vadmacska szervezetében, aki szerencsésebben megúszta a dolgot, mint a kokainmedve

A cincinnati állatkertben kezd új életet egy közúti ellenőrzés során a gazdájától megszökött szervál, akinek kokaint találtak a szervezetében.

Szöllősi Anna
2023.3.10 16:03 Olvasási idő  0:44
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

 

A nemrég bemutatott Koakinmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően a nagymacska története is felkapott lett az interneten. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségi médiaoldalakon a szervált „kokainmacskának“ nevezték el.

 

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés során szökött meg gazdája autójából. A szökés alatt az amúgy Amiry névre keresztelt vadmacska eltörte a lábát, aminek következtében még zaklatottabbá vált. A törvények szerint Ohióban illegális 18 kilogrammnál nehezebb állatot tartani.

 

Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, majd az elvégzett drogteszt során kokaint találtak a szervezetében. Nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találnak a vérében. 2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyás majmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

 

A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek

 

– mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  Ray Anderson/Cincinnati Animal Care
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra