2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Társadalom
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.10 12:38
Olvasási idő  0:48

Ingyenes felnőttképzés indul Budapesten – Itt a Városkormányzási Akadémia!

Az akkreditált képzést nem csak budapestieknek ajánlják.

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.10 12:38 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A korszerű városkormányzás legfontosabb területeiről kaphatnak átfogó tudást a Városkormányzási Akadémia akkreditált felnőttképzésének résztvevői – ez derül a Budapesti Művelődési Központ felhívásából, melyet Karácsony Gergely osztott meg Facebook-oldalán. 

 

 

„Hogyan lehetne jobban kormányozni a városokat, amelyekben élünk? Milyen a városkormányzás ma Magyarországon, és milyen lehetne? Mik a problémák? Hogyan oldanak meg önkormányzati feladatokat innovatív módon más országokban? Milyen hazai jó gyakorlatokat ismerünk? A város összetett rendszer, így az irányítása is összetett ismereteket és készségeket igényel. Magyarországon egészen eddig nem létezett olyan képzési program, amely kifejezetten a városi önkormányzatiság feladataival, működési kereteivel, dilemmáival és megoldásuk lehetséges megközelítéseivel, jó gyakorlataival foglalkozott volna.”

 

A 2023 során, két félév alatt, összesen 12 intenzív képzési napon lebonyolított képzés során a hallgatók megismerhetik a városi önkormányzatok működésének pénzügyi és gazdasági alapjait, a helyi önkormányzás alkotmányos, jogi alapjait és azok várospolitikai összefüggéseit, a városlakók bevonásának lehetőségeit valamint a városüzemeltetés működését, de szó lesz például a fenntartható, zöld településfejlesztésről és a városi közlekedés szervezéséről, fejlesztéséről is. 

 

A képzéshez fakultatív jelleggel hozzátartozik a szakmai tematikához kapcsolódó fővárosi helyszínek (például víztároló, hídkamra, bunker a metróalagútban, szennyvíztisztító, forgalomirányítási központ, villamosremíz) közös meglátogatása, valamint egy szakmai tanulmányút szomszédos ország valamely nagyvárosába.
A képzést a Budapesti Művelődési Központ szervezi és gondozza, további információkat itt találsz a képzésről és a jelentkezési határidőről. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  GETTY IMAGES
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában társadalom
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra