2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.2.9 17:10
Olvasási idő  0:37

Ilyen lesz száz év múlva Budapest a Műanyag égbolt előzetese szerint

Apokaliptikus képet fest a nem is annyira távoli jövő Magyarországáról a Műanyag égbolt című magyar sci-fi, amit a Berlinalén lehet majd először látni. Megérkezett hozzá az első előzetes.

Kovács M. Dávid
2023.2.9 17:10 Olvasási idő  0:37
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„Ebben a városban mindenki el akarja halasztani, hogy a telepre küldjék. Neked miért olyan rohadt sürgős?“ – kérdezi Patkós Márton a Műanyag égbolt című disztópikus magyar sci-fi férfi főszereplőjét, Keresztes Tamást a film hivatalos előzetesében.

 

Részlet a Műanyag égbolt című magyar sci-fiből Forrás: muanyagegbolt.com

 

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta régóta várt animációs filmje március 30-tól lesz majd látható a magyar mozikban, nemrég azonban kiderült, hogy az alkotás világpremierje február második felében lesz a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Az új magyar sci-fit „a filmművészet új perspektíváit és a független, újító szándékú filmkészítők esztétikailag és szerkezetileg merész alkotásait“ bemutató Encounters szekció versenyprogramjába válogatták be.

 

A Műanyag égbolt egy állatok és növények nélküli nem túl távoli jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának pusztulása után a tudósok kikísérleteznek egy igen tápláló növényt, amelyet az emberi testbe kell beültetni. "Ebben a kegyetlen világban, ahol a túlélésnek súlyos ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét" – írják a magyar-szlovák koprodukció szinopszisában.

A Műanyag égbolt előzetesét itt lehet megnézni:

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  muanyagegbolt.com
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra