2023.2.6 15:00
Olvasási idő 1:05
Maier Péter

Te vagy a legkirályabb forma, ha 501-es farmer van rajtad – és ez így van már 150 éve

DIVAT LEVI'S

„A valaha viselt legjobb történet“ — hirdeti a Levi's legújabb kampánya.

Két ló próbálja széthúzni a legstrapabíróbb farmert, de nem megy neki. Felette pedig az 501-es felirat. Ez az a látvány, amit mindenki keres, amikor a turiban a farmeres vállfákat lökdösi arrébb, a történetéről pedig már mi is írtunk a márkalogók eredetéről szóló cikkünkben

Éppen csak azt felejtettük el kiszámolni megemlíteni, hogy 1873 – amikor Levi Strauss-ék levédették a rézszegecsekkel összerakott farmerek mechanikáját, pontosan 150 éve volt. Szerencsére a Levi's emlékeztet minket legújabb, A valaha viselt legjobb történet című kampányával, amely az 501-es farmer jubileumát ünnepli. 

Elsőként a Levi's három rövid filmet mutat be, amelyek a világ minden tájáról származó eredeti történeteket idéznek fel, a 150 éves 501-es farmer részvételével. 

Az első, megtörtént eseményeken alapuló film, az Értékes szállítmány (Precious Cargo) bemutatja, hogy hogyan érkezett meg az 501-es farmer a jamaikai Kingstonba a 70-es években, és hogy hogyan formálta utána Jamaika a saját képére:

A második film, a Tisztességes csere (Fair Exchange) egy fiú történetét meséli el, aki elcserélte a család kedvenc tehenét egy 501-es farmerre, a rokonok óriási megdöbbenésére:

És végül a harmadik film, A legendák örökké élnek (Legends Never Die), annak az elkötelezett Levi’s rajongónak a történetét mondja el, aki azt kérte, hogy az 501-esében temessék el, és azt is, hogy a temetésén mindenki más is 501-esben legyen:

Az 501-es nadrág mai napig a legikonikusabb a farmerek között, ott volt olyan fontos kulturális jelenségeknél, mint Bob Dylan, Kate Bush, a Run D.M.C. vagy a N.W.A. Ott volt Steve Jobs-on, Marlon Brandón, a cowboyokon, a chicanókon vagy az oaklandi motorosokon. Rengeteg szubkultúra tette sajátjává, pedig egyszerű munkásviseletnek indult. Arról, hogy milyen különböző módokon lehet rokkolni egy 501-est, helyettünk beszéljenek inkább a Levi's kampány képei:

A civilizációnk legikonikusabb farmerje, a Levi's 501-es A civilizációnk legikonikusabb farmerje, a Levi's 501-es A civilizációnk legikonikusabb farmerje, a Levi's 501-es A civilizációnk legikonikusabb farmerje, a Levi's 501-es
Galéria megtekintése
(8)