2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.2.2 18:12
Olvasási idő  1:30

Budapesten is bemutatja sztárproducerekkel készített, új anyagát a kelet-európai Arctic Monkeys

Új klipdallal jelentkezett a magyar közönség előtt is otthonosan mozgó cseh zenekar, az I Love You Honey Bunny, akik a tervek szerint a tavasszal érkező nagylemezükkel térnek vissza hozzánk legközelebb.

Kovács M. Dávid
2023.2.2 18:12 Olvasási idő  1:30
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A prágai székhelyű I Love You Honey Bunny az elmúlt években már jól összeszokott a magyar közönséggel, hiszen eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk: koncerteztek az Ivan and the Parazol társaságában az A38-on és az Akváriumban is, valamint a Szigeten és a V4 Fesztiválon is felléptek.

 

A cseh I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára sem. Forrás: Petra Charvátová

 

A még most is szemtelenül fiatal csapat 2018 őszén jelentette meg bemutatkozó lemezét, amellyel azonnal felhívták magukra a figyelmet: hirtelen a leghíresebb, világsztárokat felvonultató cseh fesztiválok (Rock For People, Colours of Ostrava) színpadain találták magukat, sőt, ők melegítették a terepet például az alt-J előtt is.

 

A REFRESHER Magyarországnak eljuttatott sajtóanyag szerint a csapatot időnként a kelet-európai Arctic Monkeysként emlegetik, mivel gitárcentrikus dalaikkal pont olyan bátran kísérleteznek, mint ahogy Alex Turnerék. Szövegeikben gyakran feszegetnek a generációjukat foglalkoztató, fontos társadalmi és politikai kérdéseket, ami a most megjelenő Lose Control című dal esetében sincs másképp.

„Ez a dal arról az érzésről szól, amikor elveszted az irányítást a saját életed felett. De ez nem az a fajta kontrollvesztés, amikor feladod, csak valahogy elsodornak az események.

 

Amikor nem is követed már, mi folyik körülötted, a fejed pedig folyamatosan zsong.

 

És amikor megpróbálsz egy kis időt nyerni, akkor csak még több dolog gyűlik össze, és az egész csak egy soha véget nem érő, ördögi körré válik“ – mondja a csütörtök este debütáló számról Sebastian Jacques, a zenekar frontembere.

 

A dalhoz egy különleges helyszínen, egy ‘70-es évekbeli brutalista épületben forgattak klipet. Az itt található “vörös szoba” szolgált a videó helyszínéül, aminek élénk, kissé talán agresszív hatású színe remekül passzolt a dal világához. „A klip elején egy csomó ember sétál a folyosón, ők valamiféle névtelen lények, akik bent ragadtak egy furcsa rendszerben“ – mondja Martin Šolc, a zenekar gitárosa.

 

 

A cseh csapat szerint a dal egyfajta esszenciája a tavasszal érkező, We Just Had A Wonderful Time című nagylemeznek, amelyen rajtuk kívül igazi sztárproducerek is dolgoztak: például a Blood Red Shoes egyik fele, Steven Graham Ansell, valamint a Pixies budapesti buliján bemelegítő Klangstof tagja, Koen van der Wardt is.

A keverést aztán az a Robin Schmidt végezte, aki korábban olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint a Placebo, Ben Howard, James Arthur, a The 1975 vagy a Two Door Cinema Club. Az I Love You Honey Bunny ráadásul azt tervezi, hogy az áprilisban érkező albumot május 31-én az A38-on is bemutatja majd.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Petra Charvátová
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra