2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Maier Péter
2023.1.30 14:02
Olvasási idő  0:37

„A világ legagresszívabb SUV-je“ – itt a kocsi, aminek a visszapillantója paprikaspray-t fúj

Para.

Maier Péter
2023.1.30 14:02 Olvasási idő  0:37
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Rendkívüli biztonsági felszereltséggel rendelkező városi terepjárót mutatott be a Rezvani Motors cég. A kaliforniai márka szerint a világ legagresszívabb és legkeményebb SUV-je a Rezvani Vengeance, amely elektromos ajtónyitóval rendelkezik, illetve a visszapillantó tükrei paprikaspray-t képesek kibocsátani magukból.

 

A biztonságélmény iránti kereslet ott tart, hogy lényegében katonai járműveket árulnak civil utcai használatra. A Rezvani Vengeance SUV tervezőjét arra kérte a kaliforniai autógyártó, hogy olyan városi terepjárót tervezzen, ami egy sci-fi játékban is elmenne. Forrás: Rezvani Motors

 

A több mint 2800 kilós járművet egy videójáték-dizájner, Milen Ivanov tervezte. Őt azzal bízta meg a cég, hogy tervezzen egy olyan autót, amely „elférne egy sci-fi játékban is“.

 

„A Vengeance koncepciója az volt, hogy olyan autót készítsünk, ami badass dizájnnal és komoly biztonsági elemmel rendelkezik.  Az álmok világából érkező autó, amit a mindennapi életben is vezethetsz“ – mondta Cynthia Karimi, a Rezvani Motors elnöke.

 

A Rezvani SUV-jében a katonai és hétköznapi járművek világa ér össze, golyóálló üvegekkel rendelkezik, elektromágneses rendszerének köszönhetően képes automatikusan elfordulni a veszélyes szituációktól. Aki megveszi a kocsit, golyóálló mellényeket, sisakokat és gázálarcokat kap mellé.

 

A Rezvani Vengeance városi terepjáróban 8 ember is elfér Forrás: Rezvani Motors

 

Rengeteg kérdésünk van, de elsősorban az: mi a pontos elképzelés az életről az Egyesült Államokban, ha a civil emberek is lényegében katonai járművekben járnak? 

 

Rezvani Vengeance
Rezvani Vengeance
Rezvani Vengeance
Rezvani Vengeance
1 / 4
Forrás: Rezvani Motors
Rezvani Vengeance

 

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Beadnád a Rezvani Vengeance-t?
Be, mint a gép Nekem ez sok, bocsi Szavazok.
Be, mint a gép 50%
Nekem ez sok, bocsi 50%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: dezeen.com Thumbnail:  Rezvani Motors
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra