2023.1.30 14:02
Olvasási idő 0:37
Maier Péter

„A világ legagresszívabb SUV-je“ – itt a kocsi, aminek a visszapillantója paprikaspray-t fúj

TECH-TUDOMÁNY

Para.

Rendkívüli biztonsági felszereltséggel rendelkező városi terepjárót mutatott be a Rezvani Motors cég. A kaliforniai márka szerint a világ legagresszívabb és legkeményebb SUV-je a Rezvani Vengeance, amely elektromos ajtónyitóval rendelkezik, illetve a visszapillantó tükrei paprikaspray-t képesek kibocsátani magukból.

A biztonságélmény iránti kereslet ott tart, hogy lényegében katonai járműveket árulnak civil utcai használatra. A Rezvani Vengeance SUV tervezőjét arra kérte a kaliforniai autógyártó, hogy olyan városi terepjárót tervezzen, ami egy sci-fi játékban is elmenne. Forrás Rezvani Motors

A több mint 2800 kilós járművet egy videójáték-dizájner, Milen Ivanov tervezte. Őt azzal bízta meg a cég, hogy tervezzen egy olyan autót, amely „elférne egy sci-fi játékban is“.

„A Vengeance koncepciója az volt, hogy olyan autót készítsünk, ami badass dizájnnal és komoly biztonsági elemmel rendelkezik.  Az álmok világából érkező autó, amit a mindennapi életben is vezethetsz“ – mondta Cynthia Karimi, a Rezvani Motors elnöke.

A Rezvani SUV-jében a katonai és hétköznapi járművek világa ér össze, golyóálló üvegekkel rendelkezik, elektromágneses rendszerének köszönhetően képes automatikusan elfordulni a veszélyes szituációktól. Aki megveszi a kocsit, golyóálló mellényeket, sisakokat és gázálarcokat kap mellé.

A Rezvani Vengeance városi terepjáróban 8 ember is elfér Forrás Rezvani Motors

Rengeteg kérdésünk van, de elsősorban az: mi a pontos elképzelés az életről az Egyesült Államokban, ha a civil emberek is lényegében katonai járművekben járnak? 

Rezvani VengeanceRezvani VengeanceRezvani VengeanceRezvani Vengeance
Galéria megtekintése
(4)
Felmérés:
Beadnád a Rezvani Vengeance-t?
Be, mint a gép
Nekem ez sok, bocsi
Be, mint a gép
67 %
Nekem ez sok, bocsi
33 %