2023.1.26 18:30
Olvasási idő 1:00
Kovács M. Dávid

Botrány az Arany Málna körül: addig zúgolódott az internet, amíg visszavonták egy gyerekszínész jelölését

FILMEK + SOROZATOK ARANY MÁLNA FILMEK RYAN KIERA ARMSTRONG

A közösségi oldalakon annyian tiltakozak a Tűzgyújtóban szereplő Ryan Kiera Armstrong jelölése miatt, hogy a szervezők fejet hajtottak és bocsánatot kértek a korábbi döntésük miatt.

A legrosszabb filmes teljesítményeket díjazó Arany Málna rendezői bocsánatot kértek, majd visszavonták a 12 éves Ryan Kiera Armstrong jelölését, derül ki a CNN cikkéből.

Ryan Kiera Armstrong egy Los Angeles-i eseményen 2022 októberében. Forrás Paul Archuleta / Getty Images

Ahogy a Refresheren is beszámoltunk róla, az idei Arany Málnára a Marilyn Monroe életéről szóló Szöszi című film kapta a legtöbb jelölést, amely többek között a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is esélyes. Tom Hanks pedig három jelölést is kapott, kettőt rögtön az Elvis-filmért.

A legrosszabb színésznő díjára többek között a Stephen King könyve nyomán készült Tűzgyújtó egyik főszereplőjét, Ryan Kiera Armstrongot is felterjesztették, a közösségi médiában azonban rengetegen felszólaltak a jelölés ellen. Ezek a hangok nem a színészi teljesítményét kívánták megvédeni, inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy nem kimondottan etikus egy 12 éves gyereket megszégyeníteni a nyilvánosság előtt.

Néha gondolkodás nélkül teszünk dolgokat. Aztán leszólnak érte. És akkor megértjük

– fogalmazott a díj egyik alapítója, John B. Wilson egy szerdai közleményben.

„A tudomásunkra hozták, mennyire érzéketlenek voltunk ebben a döntésben. Ennek következményeként eltávolítottuk Armstrong nevét a végső jelöltek közül, és úgy véljük, tartozunk neki egy bocsánatkéréssel: sajnáljuk, ha a döntésünk bármilyen szempontból fájdalmat okozott neki“ – folytatta Wilson.

Kiemelt tartalom
Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet 2024.7.5 19:09

A szervezők ezen túl egy másik fontos döntést is hoztak:  a jövőben kizárólag azokat lehet majd Arany Málnára jelölni, akik már betöltötték a 18. életévüket. „Soha nem állt szándékunkban eltemetni senki karrierjét“ – írták.

Stephen King klasszikusának Keith Thomas által rendezett filmváltozata 2022 májusában a magyar mozikba is eljutott, Ryan Kiera Armstrong filmbeli apját Zac Efron, anyját pedig Sydney Lemmon alakította.

Az Arany Málna-díjakat egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják ki.