2023.3.19., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kaposi Máté
2022.10.29 14:42
Olvasási idő  1:25

Ez most az 5 legmenőbb budapesti technóklub

A techno elképesztő térhódítása nem csak külföldön, de itthon is megfigyelhető. A négy negyedes ütemek iránti rajongás a REFRESHER-t sem kerülte el, mutatjuk a kedvenc helyeinket Budapesten!

Kaposi Máté
2022.10.29 14:42 Olvasási idő  1:25
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Ez most az 5 legmenőbb budapesti technóklub
Forrás: Aether Facebook;

A fővárosi klubélet több ikonikus spotját veszítette el a közelmúltban. Pár éve megszűnt a Corvin Club, bezárt (de Facebook oldaluk szerint épp visszatérőben van) a LÄRM. Ezúttal viszont nem a veszteségeket vennénk lajstromba, hanem a kedvenc, remélhetőleg még hosszú ideig üzemelő underground helyszíneinket listáztuk. 

Arzenál

Egy percig sem volt kérdés, hogy helyet követel magának listánkon a hazai techno szcéna legnépszerűbb találkozóhelye, a Soroksári út már-már legendás csarnoka, a 2019. óta működő Arzenál. A korábban fegyvergyárként üzemelő épület egy az egyben a legendás berlini Berghaint idézi megjelenésében, a szervezők pedig előszeretettel látják vendégül a stílus nemzetközi, illetve hazai krémjét.

 

A techno szerelmesei a volt fegyvergyárban találtak otthonra Forrás: Arzenál Facebook
Cím: Soroksári út 158/C, 1095
Program

 

Aether Club

A belváros és a Gozsdu Udvar gyöngyszemét inkább a melodikus ütemek rajongóinak ajánljuk. Megközelítés szempontjából 10/10 a hely, hiszen a Deák tértől mindössze 5 percre található. Az enteriőr kissé kilóg a fővárosi underground spotok jól megszokott ipari stílusából, futurisztikus, programozható fénysávok teszik igazán különlegessé az Aethert. 

 

Az Aether egészen más utat jár Forrás: Aether Facebook
Cím: Gozsdu udvar, Király u. 13, 1075
Program

 

Playground

A Csepel Művek környékén nem áll az élet: több helyszín tűnt el, illetve nyitott meg a közelmúltban ezen a tökéletes industrial környéken. Ennek eredményeként született a Playground is, mely kevésbé techno specifikus, mint a két, korábban említett klub. A helyszín elsősorban a house zene szerelmeseinek nyújt minőségi alternatívát. Ennek ellenére nyitottak az underground programok széles skálájára is, ezalól nem kivétel a techno sem. 

 

Playground Forrás: Munkácsy Barbara / Playground
Cím: Színesfém u. 7, 1211
Program

 

D9 DARK NINE

A D9 abszolút hű a nevéhez, a fővárosi éjszakák legkeményebb ütemeit egészen biztos, hogy a IX. kerületben találod meg. Féléves pihenő után 2022. áprilisában nyitott újra a hely, azóta a hazai hard- és dark techno rajongók állandó bázisává vált. Maratoni rave-ek, napfelkelte után is dübörgő afterek - ha eddig esetleg nem tetted, érdemes csekkolni a Dark Nine-t.

Dark Nine Forrás: Dócs Benedek / Dark Nine
Cím: Zombori u. 16, 1097
Program

 

Flashback 

A fővárosi techno szcéna nagy szerelmese a cool, ipari spotoknak, a rendszerváltás után bezáró üzemeket kreatívan hasznosítja újra a hazai kulturális közeg. Ötödik helyszínünk újfent indusztriális múlttal büszkélkedhet: a Flashback a korábbi harisnyagyár területén üzemel. Éppen ezért az sem meglepő, hogy ezt a klubot sem a belvárosban kell keresnünk, a 2021. óta üzemelő helyszín az Árpád hídtól nem messze, Óbudán található. 

 

Flashback Forrás: Flashback
Cím: Bogdáni út 1, 1033
Program
Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Neked melyik a kedvenc spotod? 
Arzenál Aether Club Playground D9 Dark Nine Flashback Szavazok.
Arzenál 36%
Aether Club 0%
Playground 18%
D9 Dark Nine 0%
Flashback 45%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Aether Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra