2023.1.26 12:40
Olvasási idő 2:53
Masszi-Rigó Csilla

„Hova menjünk, ahová mind beférünk?” - 9 kocsma, bár és közösségi tér Budapesten, ahol minden barátod együtt elfér

„Hova menjünk, ahová mind beférünk?” - 9 kocsma, bár és közösségi tér Budapesten, ahol minden barátod együtt elfér
Forrás Facebook/ AnyTime
KULTÚRA BÁR BUDAPEST BULINEGYED BULIZÁS KOCSMA

Szülinapot ünnepelnél, vagy csak több mint 5 barátoddal beülnél valahova, de nem tudod, hova tudna beülni egy nagyobb baráti társaság? Mutatunk pár bárt és kocsmát, ahol a sok jó nagy helyen is elfér!

„Hol ünnepeljük a szülinapodat?”

„Kéne egy jó hely, ahol nem nyomorgunk 15-en egy 6 fős asztalnál.”

„Tudtok olyan bárt, ahol szeparáltan lehet bulizni?”

Az ilyen és ehhez hasonló kérdések rendre felmerülnek akkor, ha valaki egy nagyobb társasággal szeretne eltölteni egy estét, azonban kicsi/nincs saját lakása ahhoz, hogy otthon tudjon fogadni háromnál több embert. Szülinapon, érettségi vagy vizsgaidőszak utáni estéken, munkahelyi iszogatások alkalmával válik igazán aktuálissá a „Hova menjünk, ahol mind elférünk?” kérdéskör, így összeszedtünk nektek néhány olyan bárt és kocsmát, ahol akár egy nagyobb csapattal is kényelmesen elfértek. 

Bárhova is menj, mindig érdeklődj a foglalható helyek iránt, hiszen sehova sem érdemes és illő 20 emberrel beállítani kérdés nélkül, még egy vendéglátóhelyre sem.

A Grund

A 8. kerület kellős közepén, a Nagytemplom utcában található Grund nemcsak szórakozóhely és kocsma, valódi közösségi tér, amely remek lehetőségeket kínál baráti társaságoknak és családoknak is egyaránt. Napközben akár egy laptoppal beülve dolgozhatsz valamelyik kényelmes helyiségben, este pedig a barátokat ideszervezve szuper szülinapokat, de akár munkahelyi csapatépítőket is tarthatsz a komplexumban. A Grund több különtermet is kínál vendégeinek, azonban érdemes jó előre gondolkodni a szervezést illetően, az elszeparált helyek ugyanis villámgyorsan betelnek, különösen a hétvégéken. 

Szia! Bár

Távol a körút zajától, de közel minden belvárosi szórakozóhelyhez, a Szív utcában találjuk a Szia! bárt, ami talán Pest egyik legbájosabb beülős helye. Itt nem csak napnyugta után találsz megnyugvást, napközben nagyon ízletes (és jó áron kapható) ebédmenüvel várnak, este pedig szuper kvízesteken vehetsz részt, melyekre érdemes regisztrálni, a szabad helyek ugyanis gyorsan elfogynak. Szuper italok, ízletes kézműves sörök, annál is jobb rágcsálnivalók és street foodok, ráadásul elképesztően kedves kiszolgálás! 

Fecske Presszó 

A Fecske Presszó nyáron. Forrás Facebook/ Fecske Presszó

Egyetemisták kedvence, kisebb, de nem túl kicsi összejövetelek egyik legideálisabb helyszíne a Fecske Presszó. A télen-nyáron nyitva tartó vendéglátóhelyet nem csak azért szeretjük, mert a város kellős közepén, alig néhány perc sétára van a Kálvin tértől, de azért is, mert itt találjuk a város legjobb arc pincérjeit, ráadásul itt van a világ egyik legjobb étlapja arra az esetre, ha megéheznél két fröccs és egy Tubi között. Ha a "nagy" fecskében már nincs hely, érdemes érdeklődni a Kis Fecskénél, ami nagyjából 3 perc sétára található a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtártól a Mikszáth téren (ami szerintünk nyáron a város egyik leghangulatosabb köztere).

Pótkulcs

Amennyiben imádod a romkocsmák hangulatát, de a Szimpla és az Instant-Fogas már túlságosan tömött neked, érdemes ellátogatnod a barátokkal a Pótkulcsba. Táncházak, koncertek és filmklubok, sőt, még stand up-estek is helyet kapnak a Csengery utca egyik, ha nem a legjobb helyén. A Pótkulcsban egy helyen egyesül a kultúra és a szórakozás, nem is beszélve arról, hogy egy-egy buli előtt milyen fenségeset lehet itt enni. Mert ugye mint tudjuk, felnőtt és felelősségteljes ember nem indul üres gyomorral az éjszakába...

AnyTime Bar & Entertainment

Bowling, biliárd, darts és finom italok várnak a Király utcában! Forrás Facebook/ AnyTime Bar & Entertainment

 Aligha lehetne pár sorban összefoglalni a Király utca egyik legizgalmasabb bárjának összes lehetőségét: a hatalmas vendéglátóhelyen biliárd, darts, 4 bowlingpálya és még schuffleboard is várja azokat, akik nem szeretnek egész este egyhelyben ülni. Remek italok és koktélok, na meg persze szuper ételkínálat vár azokra, akik itt töltenének el egy estét. 

Auróra 

Az Aurórában az ember könnyen egy második/harmadik otthonra lel, itt ugyanis (a 8. kerületi Auróra utcában) egy olyan közösség tagja lehet az ember, amelyet csak kevés hely (bár, szórakozóhely, kocsma vagy akár közösségi tér) tud biztosítani. Napközben és este is színes, élettel teli kulturális programok és eseményeken lehet itt részt venni, ha pedig csak a barátokkal akartok valahova beülni, ez az egyik leghangulatosabb, legjobb arcokkal teli hely Pesten. 

Púder Bárszínház 

A Púder azok közé a látványos romkocsmák (vagy inkább rombárok?) közé tartozik, ami bár simán elfér egy budapesti turistamagazin vendéglátós ajánlójában, mi helyiek is szívesen látogatjuk. Tágas tér, finom italok, jó kaják, ez bőven elég ahhoz, hogy jól érezzük itt magunkat, ráadásul még jó hangulatú koncerteken és kvízesteken is részt vehetünk itt, a Ráday utca szívében. 

EXTRA Budapest

Legyen szó szülinapról, csapatépítésről vagy privát partikáról, a Klauzál utcában található EXTRA biztosan megadja a hangulatot a bulizáshoz. Az étel és az italkínálat egyaránt hűek a hely nevéhez, így legalább egyszer érdemes ide szervezni egy nagyobb találkát.

GABY'S

Remek italok, finom ételek, elképesztően jó társaság – a Jászai Mari tértől alig másfél perc sétára, a Katona József utcában találjuk a hangulatos Gaby's-t, ahol kéthetente Drag Queen bingót is rendeznek a csodálatos Valerie Divine közreműködésével. A Gaby's remek helyszín, így ha össze akarod csődíteni egy helyre a baráti társaságot, vagy igazán emlékezetes csapatépítőre vinnéd a kollégákat, itt biztosan megtalálod, amire vágysz.