2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.11 16:51
Olvasási idő  0:49

Kereszténygyalázás miatt betiltották Demi Lovato albumplakátját

Az angol hatóságok szerint sértő lehet a keresztény közösség számára az album borítója.

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.11 16:51 Olvasási idő  0:49
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A brit reklámfelügyelet betiltotta Demi Lovato legújabb albumát népszerűsítő plakátot, mert az sértheti a keresztény közösséget. A helyi reklámszabályozási hatóság (ASA) azután indított vizsgálatot az énekes ügyében, miután augusztusban London több pontján is látható volt a HOLY FVCK című album plakátja, négy ember pedig hivatalos panaszt tett annak tartalma miatt. A képen Lovato egy nagy, párnázott feszületen/ágyon elterülve fekszik bőrruhában, övekkel összekötözve. (Lapozz a képért!) 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Demi Lovato (@ddlovato) által megosztott bejegyzés

 

 

Az Egyesült Királyságban tilos az olyan reklámok publikálása, amelyek széles körben megbotránkozást válthatnak ki a társadalomból. A CNN cikke szerint a helyi reklámszabályozási hatóság úgy találta a beérkezett panaszok alapján, hogy a plakát egyaránt sértő a keresztény közösség számára, ráadásul a reklámok olyan közterületeken jelentek meg, ahol rengeteg gyermek is jár nap mint nap. 

 

„A kép, amelyen Miss Lovato egy feszületet formázó matracon megkötözve látható, és amely képen akkurátusan megjelenik a "holy fvck" felirat, kontextusát nézve úgy tekinthető, mintha a szexualitást a feszület szent szimbólumával és a keresztre feszítéssel kapcsolná össze. Ez komoly sértés lehet a keresztények számára"" 

 

– áll a jelentésben.

 

A felügyelet megállapította, hogy a plakát megsértette a kódexet, ezért úgy döntött, hogy az nem jelenhet meg újra ebben a formában, kivéve, ha megfelelően célzott, tehát a megfelelő helyszínen van feltüntetve.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: cnn.com Thumbnail:  Instagram/ Demi Lovato
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra