ma 2024.10.20 18:07
Olvasási idő 1:10
Krajnyák Petra

Hivatalosan is halhatatlan popikon lett Cher

ZENE CHER POPKULTÚRA ZENE

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának szombati beiktatási ceremóniáján Cher mellett Mary J. Blige-ot, Ozzy Osbourne-t és a Kool & The Ganget is halhatatlan zenei legendává nyilvánították.

Október 19-én, szombaton ismét lezajlott a Rock and Roll Hírességek Csarnokának beiktatási ceremóniája, ahol Cher, Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, a Kool & the Gang, az A Tribe Called Quest, a Dave Matthews Band, a Foreigner és Peter Frampton is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

„Hol is kezdjem? Cher nem egy átlagos ember“ – kezdte meg beszédét Zendaya, aki a hivatalosan is halhatatlan zenei ikonná avatott Chert konferálta fel. „A neve épp olyan legendás, mint az öröksége“ – folytatta a színésznő, majd hozzátette, hogy a 78 éves énekesnő az egyetlen nő, akinek az elmúlt 70 évben minden évben első helyet ért el valamely slágere a Billboard listáján.

Cher ezt követően előadta az If I Could Turn Back Time című slágerének rockosabb verzióját. Beszédében úgy fogalmazott, hogy Hamupipőke inspirálta, köszönetet mondott anyjának és a többi női előadónak is üzent.

„Egy dolgot tanultam az anyámtól, még pedig, hogy sose adjam fel. Sosem adom fel. Most a nőkhöz szólok, ne hagyjátok abba“ – mondta Cher, aki viccesen azt is megjegyezte, hogy könnyebb volt elválni két férfitől, mint bekerülni a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Az öt órás ünnepségen többek között fellépett Dua Lipa is, aki a kitüntetett Cher Believe című számát adta elő. A fellépés végén pedig maga az ünnepelt is megjelent, így közösen fejezték be a dalt.

Demi Lovato és Kelly Clarkson a Foreigner rock együttes előtt tisztelgett. Az egykori Disney-sztár a banda Feels Like the First Time című slágerét, Clarkson pedig az I Want to Know What Love Is című dalukat adta elő.

Kiemelt tartalom
A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? 2024.9.11 10:18

Immár negyven éves hagyomány, hogy a sztárvilág összegyűl, hogy a legnagyobb zenészeket ünnepelje. Az elmúlt évtizedekben többek között a Sex Pistols, a Black Sabbath, a U2, Patti Smith, Madonna, a Metallica, és az Abba is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.